Menu

Národní tým pod záštitou místopředsedkyně vlády

02. 11. 2012

Soutěžní menu
Variace z lososa – opečený marinovaný losos, zauzená klobása z lososa, raviola plněná lososovým tartare, vařená červená řepa, aceto balsamico gel
Pečené vepřové karé, smažený vepřový bůček s křenovou espumou, špenátová rolka s kapustou, česnekový krém, pečené hřiby s kořenovou zeleninou
Smetanový řez s citrónem, fondant s mátou, marinovaná rebarbora s malinami, arašídová drobenka se skořicovým šerbetem

**Unikátní večeři, **
nazvanou IKA Erfurt 2012 podávali 18. září 2012 v restauraci Lucullus čtyřhvězdičkového Best Western Premier Hotelu International Brno. Záštitu nad generální zkouškou – prezentací servisu menu českého národního týmu kuchařů a cukrářů, s nímž Česká republika půjde na největší kulinářskou soutěž světa IKA Erfurt 2012 – převzala místopředsedkyně vlády České republiky a předsedkyně Legislativní rady vlády Karolína Peake.

Kuchařská olympiáda
se konala – s výjimkou válečných let – ve Frankfurtu nad Mohanem od roku 1900 až do roku 1992. Další ročníky hostil Berlín a od roku 2000 se stal pořadatelským městem Erfurt. Letošní olympiáda bude nejrozsáhlejší v historii. V obřím komplex Messe Erfurt se promění v arénu kulinářského umění pro více než dva tisíce kuchařů a cukrářů z padesáti zemí světa.

Český národní tým
povede šéfkuchař restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental Praha Jan Horký, jeho zástupcem je nejdéle soutěžící člen mužstva Miroslav Husák, šéfkuchař Best Western Premier Hotelu International Brno. Na posledních čtyřech olympiádách náš tým získal dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001