Menu

Zlato z Kypru pro Česko, Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge 2008

21. 03. 2008

Na tuto událost české kuchařské společenství čekalo řadu desetiletí. 7. až 10. února se v hlavním kyperském městě Nikósii konala mezinárodní soutěž národních družstev Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge 2008. Poprvé v historii, v rámci až tak prestižních soutěž,í se Češi, Moravané a Slezané vrací jako absolutní vítězové.

Družstvo vystoupilo ve složení: Jan Michálek – manažer týmu, Jiří Král – kapitán týmu, Jan Horký, Martin Svátek, Ladislav Douša, cukrář Lukáš Skála. Asistenty byly Lenka Sapíková a Iveta Kropáčková. Doprovod Ing. Jindřich Žydek – viceprezident AKC ČR.
Prezentace studené kuchyně byla oceněna zlatou medailí, slavnostní tříchodové menu české kuchyně připravené pro 60 hostů oceněno stříbrem. Největší obdiv sklidil hlavní chod – pečená vepřová panenka s houbovou fáší v uzené strouhance se špenátovou sedlinou, bramborový knedlík s uzeným masem na cibulovém konfetu, vepřový bůček pečený ve vákuu, bramborové purée s krupkami a červenou řepou.
V porotě, kterou vedl předseda evropské sekce Světové federace kuchařských spolků Reinhold Metz, zasedli špičkoví profesionálové z Německa, Švýcarska, Holandska, Slovinska, Izraele a Luxemburku. Kvalitu práce našich kuchařů ocenil i velvyslanec České republiky na Kypru Ing. Jan Bondy.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

hotel petrovy kameny
chata Vilemína