Menu

Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací ČR

31. 12. 2018

Asociace hotelů a restaurací České republiky na slavnostním galavečeru v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě předala ocenění manažerům hotelů, provozovatelům restaurací, penzionu a škole.

Do Clarion Congress Hotelu v Ostravě se sjelo na čtyři sta delegátů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací, aby se společně zamysleli nad budoucností a udržitelností cestovního ruchu. Závěr konference již tradičně patřil předávání výročních cen AHR ČR. Zatímco ceny Hoteliér roku a Restauratér roku míří za konkrétními osobnostmi, ocenění Penzion roku získává tým, který je nejlépe hodnocen nejen odborníky, ale také v recenzích hostů. Partnerem této ankety je portál Hotel.cz, kde se recenze vyhodnocují. AHR ČR myslí také na vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Tradičně uděluje cenu Škola roku, která hodnotí učiliště, střední, ale i vysoké školy se zaměřením na obory cestovního ruchu. Stejně tak každoročně vyhlašuje anketu Mladý manažer roku – jako výraz ocenění úspěchu manažerů do 30 let. Velmi přínosné je také vyhodnocení Diplomová práce roku, která je projevem uznání za práci studentů z pohledu uplatnitelnosti dané práce v praxi a přínosu pro obor.

Ocenění za nejlepší studentskou práci v oboru hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu v roce 2018 Asociace hotelů a restaurací ČR udělila Bc. Barboře Hlavaté z Vysoké školy hotelové v Praze 8 za diplomovou práci „Možnosti zpracování a omezování zbytkových surovin z restaurací“.


Mimořádné ocenění Asociace hotelů a restaurací České republiky v podobě sošky z dílny výtvarníka Milana Mottla letos obdrželo Letiště Václava Havla Praha. Cenu převzal člen představenstva Jiří Kraus.


Cenou Hoteliér roku 2018 – Hotely do 80 pokojů byl oceněn ředitel hotelu Chvalská Tvrz Jan Škrle.


Cenou Restauratér roku 2018 – Hotelové restaurace byl oceněn šéfkuchař hotelu Miura Michal Göth.


Cenou Restauratér roku 2018 – Nezávislé restaurace byl oceněn majitel společnosti Švejk Gastro Radovan Sochor.


Cenou Mladý manažer roku 2018 byl oceněn Front Office Supervisor Park Inn Hotelu Prague Filip Švajda.


Cenou Škola roku 2018 byla oceněna Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o. Ocenění převzal Petr Studnička.


Cenou Odpovědný hotel/restaurace roku 2018 byl oceněn Park Inn by Radisson Hotel Ostrava. Ocenění převzal Petr Frýdl.


Cenou Penzion roku 2018 byl oceněn Penzion Jasmín, Liberec.


Cena JUDr. Vladimíra Štětiny byla předána doc. Ing. Jarmile Indrové, CSc., za celoživotní profesní přípravu mladé generace a přínos cestovnímu ruchu.

Připravila Miluše Jaklová.


Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2019
02/2019 číst aktuální číslo
travelcon
Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new