Touch & Taste South Africa
24. 11. 2006
Od 20. do 22. října 2006 se na půdě pražského
pětihvězdičkového hotelu Corinthia Towers uskutečnila gastronomická část
festivalu Touch&Taste South Africa. Pro tyto festivaly je typické, že
kombinují kulturu tradice a autentické prostředí s kulinářským
zážitkem. Corinthia Towers na festivalech Touch&Taste spolupracuje
s obchodními zastoupeními zemí, ambasádami a společnostmi, které
s prezentovanou destinací obchodují. Touch&Taste byl zahájen gala
večeří v restaurantu Let's Eat ve druhém patře hotelu Corinthia Towers.
Pětichodové menu bylo připraveno proslulou jihoafrickou šéfkuchařkou
Jackie. Podávala se vybraná jihoafrická vína a nápoje. Umění a zvyky
obyvatel Jihoafrické republiky přiblížila vystoupení Zulu tanečníků a
zpěváků a díla jihoafrických malířů. Na festivalu se organizačně a
dodavatelsky podílely: Velvyslanectví Jihoafrické republiky v České
republice, vláda provincie KwaZulu-Natal, Jihoafrická organizace pro
turistický ruch (Frankfurt), C.M.C. The Food Company (Německo), vinařství
Mama Africa (Česko) a vinařství Delheim (Jihoafrická republika), Plzeňský
Prazdroj a Karlovarské minerální vody.

