Menu

Degustační menu

Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy
Hibernal pozdní sběr 2013
Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy, zdobený čerstvou petrželkou
Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrky
Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011
Cabernet Sauvignon × Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou
Aurelius pozdní sběr 2013
Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

Ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou
Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou

29. 11. 2015

Gastronomické dny
šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití. Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4.–6. prosince 2015. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem desátých Gastronomických dnů šéfkuchaře hotelu Horizont.

Páteční snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen všem, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a také se o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice. Kromě dezertu jsou všechny chody pátečního degustačního menu doplněny výběrem ze dvou vín, která se ideálně snoubí s daným pokrmem.

Víkendové menu special
Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality připravené kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.
„Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezony nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také pro naše kuchaře příležitost vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí, a o to nám jde především,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo
Czt