Menu

Stezky dědictví – tradiční česká gastronomie

25. 02. 2011

Máte rádi tradiční česká jídla? Chcete vyzkoušet regionální speciality nebo zajít do stylově zařízené hospůdky nebo restaurace? Cílem projektu „Stezky dědictví“ je poskytnout zážitek z regionální gastronomie. Je do něj zařazeno víc než sedmdesát restaurací na jižní Moravě, Vysočině a v Praze, které mají v nabídce regionální speciality včetně tradičních alkoholických i nealkoholických nápojů z domácí produkce. Jsou prověřovány odborníky, kteří je opakovaně navštěvují. Pokud splňují kritéria, jsou zapsány do „Průvodce dobrými restauracemi“ a dostanou označení „Stezky dědictví“. Kritéria se týkají interiéru podniku, personálu, formy a rozsahu nabídky jídel, použitých surovin a přípravy jídel. Základem je, aby podnik nabízel minimálně čtyři hlavní jídla regionální nebo české kuchyně. Jídla ani přílohy nesmí být připravovány z polotovarů. Musí být ze surovin vyprodukovaných v tuzemsku. Jídla složená ze sezonních surovin nemohou být podávána mimo hlavní dobu produkce těchto surovin. Co se týká alkoholických nápojů, minimálně jeden typ piva musí být regionální nebo tuzemský a čtvrtina vín českého nebo moravského původu. „Stezky dědictví“ realizuje společnost ECEAT ve spolupráci s partnery.
Foto: ECEAT

Redakce Všudybylu děkuje popularizátorům a výrobcům českých tradičních regionálních zvěřinových a rybích jídel, cateringové divizi společnosti Lesy Hluboká nad Vltavou, za souhlas s otištěním ilustračních obrázků.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

food art festival
Climbing World Cup Prague
rum fest