Menu

Špičková gastronomie i cateringový servis

02. 06. 2002

Francouzskou restauraci i Plzeňskou restauraci v Obecním domě v Praze předchází pověst nejkrásnějších secesních restaurací světa. Jsou provozovány ve světové kvalitě týmem společnosti FRENCH-REST v čele s ředitelem Ing. Janem Štěpánkem. Vysokou úroveň služeb dokresluje nejen vysoce profesionální přístup k hostům a cit pro detail, ale i skutečnost, že v jejích řadách pracují dva členové českého reprezentačního týmu kuchařů a cukrářů – šéfkuchař Jiří Král a cukrářka Silvie Sulanská. 

Striktní dodržování zvyklostí
Francouzská restaurace je vyhlášená nejen nádhernými interiéry, ale také svou kuchyní a řadou zvyklostí aplikovaných ve francouzských restauracích. Její provozní doba je proto od 12 hodin do 16 hodin s dvouhodinovou přestávkou a večerním provozem od 18 hodin do 23 hodin. Nachází se v pravém křídle Obecního domu. Zachovala se v téměř původní podobě včetně podlahy a architektonických detailů. K nejzajímavějším kusům nábytku a zařízení patří dřevěné oddělovací boxy pro hosty a originální stoly. Z výzdoby pak alegorické obrazy od J. Weniga, např. „Praha vítá svoje návštěvníky“, „Pěstování chmele“, „Pěstování vína“. V horní části Francouzské restaurace byla objevena a zrenovována původní dobová tapeta. Lustry a světla od F. Anýže včetně secesních hodin jsou rovněž dány do původního stavu.

Catering pod střechou i širým nebem
Francouzská restaurace nabízí nejen špičkovou gastronomii, ale také cateringový servis. Personál kuchyně, pod vedením šéfkuchaře Jiřího Krále – „Kuchaře roku ČR“ (1996) a vítěze mnoha tuzemských i mezinárodních soutěží, má nemalý podíl na prosazování a úspěších české gastronomie doma i ve světě. Tým obsluhy je zase schopen připravit a naservírovat menu v nejvyšší kvalitě dle zadání klienta – ať už v nádherných prostorách Obecního domu nebo na jiném klientem zvoleném místě pod střechou, pod širým nebem i v podzemí.

Nové trendy francouzské kuchyně
Špičková francouzská kuchyně se stále vyvíjí. Její progresivní trendy se proto odráží i v tvorbě šéfkuchaře Francouzské a Plzeňské restaurace Jiřího Krále a jeho týmu. Jídelní lístek je moderně pojatý nejen skladbou uplatněných surovin, ale také novým porcelánem, sklem a příbory, které zcela jistě dotváří výsledný zážitek. Na letní sezonu se připravuje obměna stálého jídelního lístku, který bude obsahovat kromě francouzské a české kuchyně také nové kreativní úpravy čerstvých ryb, exotických mas i netradičních bezmasých pokrmů.
Kromě toho bude letní jídelní lístek ve znamení akce „Festival salátů“. Menu bude obsahovat zeleninové saláty s masem nebo čerstvými rybami, podávané jako hlavní jídlo. Hosté si budou moci vychutnat také netradiční dresingy či exotické kombinace ovoce a zeleniny.

Česká kuchyně i výborně ošetřený Plzeňský Prazdroj
Plzeňská restaurace Obecního domu je vyhlášená vynikajícími specialitami české kuchyně a výborně ošetřeným 12o Plzeňským Prazdrojem. Její provozní doba je od 11.30 hodin do 23 hodin. Nachází se v suterénu pod Francouzskou restaurací a je rovněž bohatě zdobená secesními dekoracemi. Např. obrazy vsazenými do keramických mozaik (od J. Obrovského) – „České žně“ a „Chlapec“ a „Dívka“. Původní nábytek (J. Sadílek) byl renovován a doplněn replikami. Keramické dlaždice s městskými emblémy a dekorativní okenní tabulky jsou originální. Plzeňská restaurace je také vyhlášená nabídkami take-away, určenými pro hosty, kteří dávají přednost stolování v pohodlí domova. Hosté si tak mohou objednat jídla a suroviny v nejvyšší kvalitě pro období nejdůležitějších svátků v roce, jako jsou Velikonoce, Vánoce či podzimní období tradičních posvícení.




Francouzská a Plzeňská restaurace

Obecní dům

Náměstí Republiky 5

110 00 Praha 1

tel.: 02/ 2200 2770

fax: 02/ 2200 2778

e-mail:

info@obecnidum.cz


www.obecnidum.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids