Menu

Restaurant a la carte Interhotelu Voroněž, lákadlo pro milovníky zážitkové gastronomie

21. 03. 2008

Zážitková gastronomie má v brněnském hotelu Voroněž dlouhou tradici. Jeho nová italská restaurace si během několika málo týdnů po otevření získala mnoho příznivců. Dle konceptu svých duchovních otců – generálního ředitele IHV VORONĚŽ a.s. Ing. Josefa Kulíška, ředitele gastronomie pana Jiřího Illka a italského šéfkuchaře Gianfranca Baldina – se věnuje italské a středomořské kuchyni. Pan Gianfranco Baldin mj. působil v hotelu Rosa Alpina v Alto Adige, v restaurantu St. Hubertus, kde byla jeho práce oceněna dvěma Micheliny. V originálně pojatém jídelním lístku tak najdete špičkové pokrmy, jejichž cena ale nešplhá k astronomickým výšinám. Sommelier vám k vybraným jídlům doporučí ta nejvhodnější vína z vinotéky, jež obsahuje skvosty z nejvýznamnějších vinařských oblastí celého světa včetně jižní Moravy. Samozřejmostí je i nabídka kvalitních destilátů a likérů. V krásném moderním prostředí o vás bude pečovat vysoce profesionální příjemná obsluha. Každý chod je s to zpestřit výkladem o právě podávaném pokrmu a pokud budete chtít poznat pana šéfkuchaře Baldina, povolá jej k vašemu stolu. Jeho výtvarné pojetí kulinářského umění bývá častým cílem dotazů. Pan Baldin totiž nezapře, že studoval malbu na Uměleckém gymnáziu v Benátkách a že své umělecké nadání doplňuje o odborné znalosti a zkušenosti, které získal letitou praxí ve špičkových restaurantech.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

hotel petrovy kameny
chata Vilemína