Menu

Příprava na Singapur, největší světovou kuchařskou soutěž v roce 2006, v Benešově v hotelu BENICA

26. 03. 2006

Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky,
který pracuje pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, jež je členem Národní federace hotelů a restaurací České republiky, se na soutěže připravuje průběžně. Svá soustředění pořádá pravidelně jednou týdně. Vždy půl roku před světovou soutěží pak začíná intenzivní příprava, kdy se menu finálně složí a upraví a pak zkouší a vaří a zase zkouší a vaří a ochutnává. Dolaďují se nejenom chuťové vlastnosti jednotlivých pokrmů, ale i celková úprava a vzhled soutěžních chodů. Tyto praktické zkoušky probíhají v restauracích, kde členové národní reprezentace pracují. Díky tomu, že tři členové týmu vaří v Obecním domě v Praze, se zkoušky konají ponejvíce v kuchyni jeho Francouzské restaurace.

České soutěžní menu pro Singapur 2006
bylo vybráno mezinárodní porotou takto:
Opečený ocas z humra na rizotu z divokého česneku, humří omáčka, pěna z husích foie gras v terince s pomerančovým želé, na salátku z klíčků a zázvorová smetana.

Zauzený jehněčí hřbet s bylinkovou fáší, dušené jehněčí kolínko s nočkem kozího sýra, cibulka vařená v červeném víně na pyré z celeru, cuketové a mrkvové kostičky s bramborami a silné jehněčí glace.

Pěna z mléčné čokolády a tvarohu, teplý povidlový šáteček se zakysanou smetanou, višňovým coulis a sorbet z višní a griotky na medové oplatce.

V hotelu BENICA v Benešově
Semináře nejenom pro profesionály a milovníky gastronomie se pořádají před každou prestižní soutěží. Snahou je, aby i česká gastronomie byla obohacena a seznámena s trendy světové gastronomie. Zájem o pořádání seminářů mají restaurace po celé České republice. Březnový se tak konal v Benešově v krásně zrekonstruovaném hotelu BENICA. BENICA splňuje všechny předpoklady pro finální zkoušku národního týmu. Má kvalitní a vyhlášenou kuchyni, skvělé zázemí pro přípravu soutěžního menu i velmi náročnou stálou klientelu. BENICA se nachází v nádherném prostředí Benešovska v blízkosti Konopiště. Takže mimo Prahu a přitom v ideální vzdálenosti a časové dostupnosti.

Kapitánem národního týmu je Jiří Král,
šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě, který je zároveň jedním z nejuznávanějších kuchařů České republiky. Dalšími členy reprezentace jsou Pavel Sapík, Josef Rychtr, Filip Sajler, Lukáš Skála, Radek Pálka, Lukáš Pohl, Mirek Husák, Jan Michálek a dva další zaměstnanci Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě – zástupce šéfkuchaře Jan Horký a zástupkyně šéfcukráře Silvie Sulanská.

www.akc.cz
www.benica.cz
www.francouzskarestaurace.cz 

Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2019
05/2019 číst aktuální číslo
Czech specials new