Menu


4.1.2007 a 6.1.2007

Pravoslavné Vánoce v hotelu Adria

27. 01. 2007

Hotel Adria spolu se svým Triton Restaurantem se letos předem připravil na očekávaný příliv hostů z Ruska a nachystal jim překvapení – oslavu pravoslavných Vánoc podle dávných ruských tradic. Nabídka v pražských podnicích neobvyklá, a o to více ze strany ruských návštěvníků vítaná. Původní dvanáctichodové menu, zdobení stromku, ruská tradiční hudba, dárky… 6. ledna by tak náhodný host Triton Restaurantu nepoznal, že se nachází v srdci Prahy. Akce se letos konala poprvé a setkala se s velikým ohlasem. Oslavit Vánoce dle pravoslavných tradic přišli nejen rodilí Rusové, ale i hosté jiných národností včetně Čechů. Měli tak jedinečnou příležitost zjistit, jak dřív chutnaly Vánoce na východ od nás. Pro samotné hosty bylo menu nachystáno ve skutečný den pravoslavných Vánoc – na Tři krále. O dva dny dříve se v hotelu Adria sešli významní obchodní partneři hotelu, aby menu také ochutnali a vyzkoušeli si starý ruský zvyk (podobný českému) – lití z vosku a věštění budoucnosti.
„Ovesné vločky, lívance, kaviár – s tak netradičními kombinacemi surovin běžně v restauraci nepracujeme. O to zajímavější bylo ponořit se do tajů receptur staré ruské kuchyně“, říká Michal Novák, šéfkuchař hotelu.

Menu:
Kutja s ovocem a medem
Ruské vejce s uzeným lososem
Ryba v aspiku se salátem Šubej
Grilovaný lilek a hřiby na smetaně
Blinčiky s lososovým kaviárem a zakysanou smetanou
Soljanka se zelím
Pelmeně se skopovým masem
Hovězí svíčková „Stroganoff“ podávaná s tmavým chlebem
Šašlik z kuřete, pečený brambor
Roláda z vepřového masa s červenou řepou
Kisel z borůvek s jablkovým želé
Variace zákusků



www.hoteladria.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

Česká chuťovka