Menu

Plody moře a ryby z moří a oceánů

27. 11. 2005

byl název špičkové gastronomické akce, která se uskutečnila ve středu 16. listopadu v Brně v kongresovém centru hotelu Voroněž. Generální ředitel hotelu Voroněž pan Josef Kulíšek při zahájení akce prohlásil:
„Chceme zahájit novou etapu našich sousedských vztahů s Brňany, přiblížit a nabídnout jim to nejlepší z gastronomického světa. Rádi bychom vytvořili tradici tematických akcí, při nichž budeme nabízet jídla rozmanitých chutí, vytvořená z různých surovin, mezinárodní i národní kulinářské speciality a také nevšední prostředí a zážitky. Tentokrát budete ve společnosti vzpomínek na moře a jeho dary, které nabízí. Naši mistři kuchařského řemesla budou před vašimi zraky připravovat jemná filátka z mečouna, mořského ďasa, parmy královské nebo tuňáka. Čekají na vás krevety, langusty, ústřice, humr, slávky a chobotnice, kterým dodá nezaměnitelnou chuť Rýnský ryzlink z Habánských sklepů. Na francouzské víno Chablis jsme ale také samozřejmě nezapomněli.“
Start gastronomické tradice se uskutečnil v době odvetného zápasu kvalifikace Mistrovství světa ve fotbale. Díky pozornosti pořadatelů jej účastníci měli možnost sledovat na velkoplošné obrazovce. Jak vyplývá z ilustračních obrázků, vyhráli nejen naši fotbalisté.



www.voronez.cz
www.snip-brno.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo