Menu

Nové Electrolux Professional green&clean myčky myslí zeleně a ekonomicky

27. 11. 2008

Ekologie začíná stále výrazněji vystrkovat růžky i v gastronomii. A není daleko doba, kdy bude jedním z rozhodujících faktorů při pořízení gastronomického zařízení. Tímto konstatováním jsem o vyjádření pořádal obchodního řediteleElektrolux, Food Service Equipement pana Vladimíra Koktu.
Specialisté u Electroluxu s tímto vývojem počítají, a proto se na trhu objevují nové myčky, které se řadí k absolutní špičce v těchto zařízeních. Myčky tohoto typu jsou ideální pro restaurace, hotely, školy, kavárny, rychlá občerstvení a jiné provozy podobného typu. Nové myčky spotřebují méně vody, detergentů, energie a oplachových prostředků v porovnání se standardními myčkami. Současně zaručují nejlepší výkon ve své třídě a nízkou hladinu hluku.
Zcela nová technologie profesionálních myček Electrolux má označení green&clean a právě přichází na gastronomický trh. Hlavním magnetem zájmu zákazníků by měl být její menší dopad na životní prostředí a nižší provozní náklady. To je to Green a Clean znamená, že disponuje nejlepším výkonem ve své třídě.
Nové myčky Green and Clean mají podle zkušeností o dvacet procent nižší provozní náklady oproti standardním myčkám. Chloubou toho nejmodernějšího gastro zařízení je totiž nízká spotřeba vody, která vede ke snížení spotřeby energie při oplachu. Tři litry oplachové vody na jeden cyklus zajistí perfektní vyvážení mezi optimálním výkonem a nízkými provozními náklady. A ruku v ruce s tím je tím pádem zapotřebí i menšího množství mycích a oplachových detergentů.
V profesionálních kuchyních je hluk jeden z důležitých aspektů při výběru. I na to mysleli konstruktéři tohoto nového zařízení. Právě pokud jde o hladinu hluku, jsou myčky Electrolux Professional green&clean nejlepší ve své třídě. Mají totiž dvojitou izolaci, která zaručuje nízkou hladinu hluku, šetří energii a snižuje tepelné ztráty. Další trefa do černého v oblasti ekologie a ekonomiky provozu!
Program oplachu je také oproti konkurenci významně efektivnější. Zaručuje to atmosférický bojler se solenoidovým ventilem s bezpečnostním „čekacím“ zařízením (waiting boiler device) a oplachovým čerpadlem zajišťujícím konstantní vysokou teplotu a stálý a silný tlak pro oplach. Navíc jsou tyto nové myčky vybaveny kontinuálním změkčovačem vody. Ty zajišťují, že sto procent napájecí vody bude změkčeno, čímž se sníží problémy s usazováním vodního kamene.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001