Menu

Recepční Kateřinu Kňourkovou jsem oslovil s tím, že hosté Hotelu Golf Garni musejí být nadšeni nejen z krás Mikulova a Pálavy, ale i z přístupu hotelového personálu.
Práce recepční mě velice baví. Jsme tu vynikající tým. A majitel hotelu, doktor Buchta? Ten je jedním z nejlepších šéfů, které jsem od své maturity měla. Práce s hosty mne naplňuje. Velmi mne těší, že se do Hotelu Golf Garni rádi vracejí.

Nejlépe hodnocený hotel v Mikulově

28. 02. 2019

V centru Pálavy mohou milovníci moderního designu ocenit interiéry boutique Hotelu Golf Garni, na nichž se podílel designér Daniel Piršč. O rozhovor k výročí tohoto hotelu mne požádal Dr. Ing. Vít Buchta, který je, spolu se svou manželkou, deset let jeho majitelem.
Hotel Golf Garni je spíš hotýlek. Nehrajeme si na velké hotelové zařízení, ale na notu mimořádných služeb. Na vstřícnost a špičkovou péči o hosty. Máme skvělý personál, který se o ně velmi dobře stará. Především v jeho osobním vkladu, v profesionalitě zaměstnanců, tkví výjimečnost našeho v Mikulově nejlépe hodnoceného hotelu.

A navíc, Hotel Golf Garni je i po deseti letech pořád pěkný.
Řada hostů nám říká, že je vlastně nový. Jako správce a majitel se o něj snažím starat tak, aby naší rodině nedělal ostudu. Nikdy jsme neměli ambice mít velké ubytovací zařízení. Jde nám o propojení s místem, v němž se nachází, kterým je Mikulov pod Svatým kopečkem. Tři minuty chůze od hotelu máme svoji malou vinici, kde děláme různé oslavy a svatby. Úžasné místo. A v centru Mikulova pak v historickém domě luxusní apartmán. Jeho zázemí dotvářejí dva vinné sklepy. Jeden ze sedmnáctého a druhý z devatenáctého století. Naši klientelu tvoří nejen individuální hosté, ale také ti korporátní. Firemní skupiny do zhruba třiceti lidí.

Vítku, přestože je Hotel Golf Garni obchodně úspěšný, je především tvým hobby.
Ano, hotel je mým velkým koníčkem. Je o lásce ke gastronomii, kterou máme v rodině. Můj mladší syn vystudoval hotelovou školu v Rakousku. Před deseti lety jsme si řekli, že když už máme firmu Green Plus, že si otevřeme hotel, kde budeme moci o klienty Green Plus pečovat tak, aby měli z jižní Moravy ty nejlepší zážitky a nabyli vědomí, že je nejen krásná, ale že je správnou volbou, i co se týče kvality služeb.
Firma Green Plus se stará o zlepšení fungování firem nejen v Česku, ale i na Slovensku, v Rakousku, Německu a Polsku. Jsme jedním z prvních providerů interim managementu, kteří pracují pro různé obory. Děláme pro strojírenství, potravinářství, hotelnictví, zemědělství, automotive atd. Green Plus je členem České asociace interim managementu (CAIM) a já sám jsem řadu let pracoval v jejím výboru. Zabýváme se reorganizacemi. Najímáním špičkových odborníků do firem, kteří tam napravují letité hříchy. Posouváme dál také firmy, které jsou úspěšné a chtějí být ještě úspěšnější, ale nemají na to lidský nebo procesní potenciál. Mám tu čest spolupracovat s nejlepšími odborníky, kteří pod hlavičkou Green Plus coby nezávislí konzultanti a manažeři pracují pro čím dál úspěšnější firmy, jako jsou Fastra, Nominal, Siemens, Bosch, Deceuninck – Inoutic, AZ Pokorny nebo česká Frigonova, která devadesát procent produkce vyváží do zahraničí. Takže se zabýváme i logistikou a exportem. Green Plus je sice relativně malá, ale široce rozkročená firma. A když jsme uvažovali o vybudování hotelu v Mikulově, bylo to právě proto, že jsme pro klienty Green Plus neměli možnost využívat obdobně dimenzovaná kvalitní zařízení.

Použil jsi výraz interim management.
Ten pojem není v Česku tak běžný, jako na Západě. Interim management je čím dál víc využíván i v hotelnictví a cestovním ruchu. Jde o časově omezené využití profesionála, který přijde změnit, rozvinout nebo zachránit věci, které se ve firmě nedaří realizovat. Ať už z důvodu, že tam není správný člověk, nebo že ta pozice je úplně nová, nebo že se firma rozhodla některé věci dělat jinak a nemá na to odborníka nebo ho nechce zaměstnávat. Tak si najme experta. Ten tam nastaví procesy a ještě vychová někoho zevnitř firmy, kdo to po něm převezme. Ten člověk tam rok dva pracuje. Má vysokou míru integrity, etických schopností a nezávislosti. A placen je za odvedenou práci, která je jasně měřitelná.


Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2019
02/2019 číst aktuální číslo
Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new
travelcon