Menu

Lednový Klubový den ACK ČR

23. 02. 2013

Lednový Klubový den Asociace cestovních kanceláří České republiky se konal 30.1.2013 ve studiu Chefparade v pražské holešovické tržnici. Měl za cíl vyzkoušet, jak se dá spojit prezentace gastronomie s teambuildingovou atmosférou a vytvořit zážitek pro domácí a zahraniční klienty.

Chefparade začínala v Maďarsku. Od roku 2007 je i v Praze. Prezentuje se především jako škola vaření. Nabízí však víc, než kurzy pro dospělé i děti, a to nejen pokud jde o českou regionální, ale i kdejakou zahraniční kuchyni. Zabezpečuje programy pro zážitkové skupiny, incentivy a nejrůznější party. Neměli jsme představu, jak takový kulinářský teambuilding zabere. Avšak čekaly nás tři hodinky zábavy kolem skutečného vaření, které chytlo i ty, kdo se k plotně nehrnou. Studio v Holešovické tržnici má tu výhodu, že si účastníci mohou část ingrediencí koupit přímo tam. Recepty na příslušný pokrm i pracovní pomůcky jsme našli u kuchyňských ostrůvků. Každý jsme si, samozřejmě, musel umýt ruce a dostal firemní zástěru. Pak už to bylo na vlastní, resp. týmové tvořivosti, decentně dozorované šéfkuchařem. Učit se vařit mohou jednotlivci nebo větší počet lidí, z nichž společné dílo a hravá soutěživost mezi týmy vytvoří dobrou partu. Profesionálové cestovního ruchu z řad členů ACK ČR samozřejmě debatovali i na téma kterým klientům, z jaké země takový neotřelý kulinářský zážitek nabídnout. Recepty jsou v řadě jazyků, mistři kuchaři-instruktoři hovoří hlavními evropskými jazyky a zážitková turistika je in.
Eva Mráčková



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

Česká chuťovka
ahr - volba