Menu

Kuchař roku 2017/2018

12. 01. 2018

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký, šéfkuchař Compass Group Czech Republic, s. r. o. Druhé místo obsadil Patrik Bečvář, executive chef Francouzské restaurace v Obecním domě. Třetí místo získal David Král, sous chef v Aureole Fushion restaurant & lounge.
V šesti studiích se utkalo dvanáct finalistů. Každý ze soutěžících připravil podle svého originálního receptu čtyři porce soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro předkrm – pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika (kýta, ořech bez kosti) a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy Vladislava Stupariče a z dalších komisařů, jimiž byli Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
food art festival
Festival labutí ve sklárně Koulier