Menu

Kuchař roku 2017/2018

12. 01. 2018

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký, šéfkuchař Compass Group Czech Republic, s. r. o. Druhé místo obsadil Patrik Bečvář, executive chef Francouzské restaurace v Obecním domě. Třetí místo získal David Král, sous chef v Aureole Fushion restaurant & lounge.
V šesti studiích se utkalo dvanáct finalistů. Každý ze soutěžících připravil podle svého originálního receptu čtyři porce soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro předkrm – pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika (kýta, ořech bez kosti) a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy Vladislava Stupariče a z dalších komisařů, jimiž byli Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001