Menu

Pasáž U HÁJKŮ
Příjemná na gastronomii a zábavu zaměřená pasáž byla navržena s důrazem na originální architektonické prvky, které podtrhují její evropský, kosmopolitní charakter. Návštěvníky osloví inspirativním a osobitým prostředím i kvalitou a rozmanitostí pokrmů. Jsou v ní, mj., sushi restaurace, kavárna, fresh bar, asijské klubové lázně a multifunkční kongresové centrum. Součástí projektu jsou i dva hotelové komplexy a velkokapacitní dvoupodlažní parkoviště. Projekt byl navržen ing. arch. Josef Pleskotem a na realizaci se podíleli i další významní architekti.

Kongresy s tváří
Pasáž U HÁJKŮ skýtá špičkové kongresové zázemí s profesionálními službami, technickým vybavením, cateringem a ubytováním ve standardu čtyř a pěti hvězdiček. Kongresové centrum na ploše 500 m2 může pojmout až 500 osob v divadelním uspořádání. Jeho koncept je citlivě sklouben s přívětivostí pasáže. V základním uspořádání jej lze rozčlenit na pět samostatných sálů s vlastním foyer a propojit jej s prostorem pasáže. Vysoká variabilita umožňuje množství variant co do počtu klientů od konferenční místnosti pro dvacet účastníků až po uzavření a začlenění celé pasáže a uspořádání akce až pro tisíc osob.

Špičková audiovizuální technika
16:9 širokoúhlé HI-END dataprojektory v plném HD rozlišení; plně automatizovaný bezdrátový systém ovládání všech funkcí kongresových sálů; profesionální ozvučení kongresových sálů a celé pasáže, velkoplošná projekce. Samozřejmostí je wi-fi a elektrické zásuvky u stolů, okamžitý přístup k tiskárně, kopírce a dalším business službám.

Bistro Le Marc
tvoří optimální zázemí pro schůzky a jednání. Přirozený meeting point v pasáži má charakter útulné kavárny a nabízí i vybrané druhy jídel v duchu nejlepších francouzských bister. Prostá, leč chuťově delikátní a rafinovaně atraktivní nabídka pokrmů nenechává na pochybách, že čerstvost a kvalita surovin, pečlivá příprava a domácí dotek jsou to, na čem staví.

Parking
Součástí služeb „Kongresů s tváří“ je zabezpečení parkování ve vlastních podzemních garážích s kapacitou 120 míst.

Kongresy s tváří v Kongresovém centru U HÁJKŮ

10. 07. 2009

Na mapě Prahy přibyla nová dvoupodlažní pasáž U HÁJKŮ, která spojuje ulice Na Poříčí a Na Florenci. Součástí tohoto projektu, který zahrnuje dva hotely s kapacitou téměř čtyři sta pokojů, je Kongresové centrum U HÁJKŮ.
Rozhovor s jeho ředitelkou Lenkou Voplatkovou jsem zahájil konstatováním: vaše pasáž má sice dvě patra, nicméně z obou ulic jde o přízemí.
Ano, je to tak. Jak z ulice Na Poříčí, tak z ulice Na Florenci je bezbarierově přístupná. Uvnitř pak jsou eskalátory a výtah, který ji spojuje s podzemním parkovištěm. Jsme moderní, nadstandardně vybavení a především multifunkční. Co se týče kongresových a firemních akcí, dokážeme zde zrealizovat event pro sedm set lidí, stejně tak jako jednání pro dvacet osob. Umíme uspořádat svatbu pro tři sta účastníků včetně taneční kapely, stejně tak jako podat servírované menu o osmi chodech při slavnostní večeři. Coffee breaky, obědy či rauty realizujeme v prostoru pasáže a bistra Le Marc, kde tak hosté mají mnohem příjemnější pocit z velkého otevřeného vzdušného prostoru pasáže, umocněného skleněným stropem.

Co považujete za své největší přednosti?
Jednoznačně unikátní prostředí, design a dostupnost. Jde o neotřelé kombinace barev a materiálů. Jednací prostory jsou v kombinaci černých stěn, koberce v odstínech sytě červené a stříbrného stropu. Další předností je vestavěná technika a variabilita jednacích prostor. Další vynikající dopravní dostupnost. Jsme v centru Prahy. V dosahu business areálů Florence a Karlína, a přitom tři minuty od největší nákupní galerie v centru Prahy, Palladia. Tramvajová zastávka je přímo před vchodem v ulici Na Poříčí. Z druhé strany, z ulice Na Florenci, zase máme stanici metra Florenc, kde se kříží linky C a B. A pokud jedete autem, sjíždíte z magistrály exitem na Florenc a parkujete v našich podzemních garážích. Významnou předností je i naše flexibilita při jednání s klienty. Jsme rodinný podnik. Sama komunikuji s klienty a společně s kolegy z obchodního oddělení se starám o průběh akce. Cokoli je potřeba, mohu okamžitě rozhodnout.

Proč je u vašeho loga podtitulek: „Kongresy s tváří“?
Naznačuje naše sepjetí s pasáží U HÁJKŮ, která má motto „Pasáž s tváří“. Hlavně má vyjadřovat přístup, s jakým děláme svou práci. U nás hosté nepřijdou do velkého anonymního podniku, ale do téměř rodinného prostředí, kde ten, kdo s klientem akci připravoval, je i tím, kdo mu po dobu konání akce pomáhá a kdo z ní odchází jako poslední.
Coby nově otevřené kongresové centrum jsme se snažili myslet na pohodlí klientů a na to, abychom jim nabídli něco navíc. Nebudu citovat všechny parametry, ale určitě stojí za zmínku, že prostory jsou klimatizované. Jednotlivé salonky tvoříme protihlukovými přepážkami společnosti DORMA s neprozvučností 55 dB. Samozřejmostí je wi-fi připojení ve všech prostorech. Nejen v jednacích, ale i v restauraci a bistru jsou podlahové krabičky se zásuvkami či připojením do AV systému. V pasáži je nainstalována plazmová obrazovka s úhlopříčkou 3,2 metru, na kterou můžeme přenášet dění v sálech, nebo pouštět prezentaci či videa. Obraz může být zároveň distribuován do hotelového televizního systému, takže i hosté na pokojích mají kontakt s děním v kongresovém centru. Každé ze stropních světel v sále umíme vypnout, zapnout, nebo ztlumit v rozsahu 0 až 100 %, a dokážeme tak vytvořit světelnou pohodu na míru každé akce a potřeb v daném okamžiku. Zároveň je celá pasáž připravená jako multifunkční eventový prostor, kde jsou na správných místech zásuvky, a to včetně 400 V, nebo např. kotvy na umístění světelné techniky apod. Ve dvou kratších částech pasáže je světelný strop, u kterého umíme na dálku měnit barvy od bílé přes červenou, modrou či zelenou, a přizpůsobit se tak atmosféře akce. Uspořádat party pro osm set osob je tak u nás mnohem jednodušší a levnější.

Sedíme v bistru Le Marc. Na co se specializuje?
Le Marc těží ze zázemí profesionální kongresové kuchyně. Z klasického pojetí bistra jsme se snažili převzít rychlost obsluhy a nabídku denně obměňovaných jídel. Vaříme ale na úrovni luxusní restaurace. Kumulovaná zkušenost našeho kuchařského týmu zahrnuje praxi v nejlepších švýcarských a rakouských restauracích. Jeden z našich kuchařů se podílel na vedení kuchyně Českého domu při olympiádě v Turíně. Naši kuchaři vedli známé výborné restaurace U Petrské věže či U Jezulátka v Praze, pracovali v týmu Gordona Ramsaye v restauraci MAZE. Na kuchyni jsem opravdu pyšná. Zatím máme jen kladné ohlasy. Máme samozřejmě stálý jídelní lístek s přibližně dvacítkou pokrmů, ale těžiště leží v denních a business menu, která vaříme od pondělí do pátku. Našimi partnery jsou i cestovní kanceláře, pro které zajišťujeme stravování skupin.

Co vás na vaší práci nejvíc těší?
Po zkušenostech s velkými hotely a společnostmi (v Praze jsem pracovala např. v Panoramě a Pyramidě) oceňuji nejvíc to, že mohu věci rozhodovat sama a okamžitě. Co s klientem domluvím, platí. Ať už se to týká AV techniky, stravování či čehokoli jiného. Především díky lidskému přístupu a určitě i kvůli gastronomii se k nám např. přestěhovaly dva z osmi klubů ROTARY, kterým vytváříme klubové zázemí. V roce 2008 jsme také organizovali distriktní mezinárodní konferenci ROTARY. Z Pasáže U HÁJKŮ se tak stalo také Prague Rotary Centre. Pro někoho, kdo pracuje v hotelnictví a cestovním ruchu a má to opravdu rád, je takováto pochvala od spokojeného klienta cennější než cokoli jiného.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001