Menu

Konferenci jsme začali připravovat na podzim 2017

31. 12. 2018

Asociace hotelů a restaurací ČR měla 22. a 23. listopadu 2018 v Ostravě svoji 13. výroční konferenci, cílenou na inovace a nejnovější trendy v provozech, marketingu a ve změnách v očekávání hostů. Ing. Radima Beneše, generálního ředitele Clarion Congress Hotelu Ostrava, který pro ni se svým týmem vytvořil vynikající zázemí a zabezpečil catering i na GTG party a galavečeru, jsem po předání výročních cen požádal o pár slov.
Výroční konference Asociace hotelů a restaurací ČR byla pro náš hotel velkou výzvou dokázat si, že na takovouto náročnou akci stále máme. V roce 2015 jsme úspěšně zvládli 10. výroční konferenci, a proto se nám opět dostalo cti hostit kolegy a lidi z byznysu. Clarion Congress Hotel Ostrava disponuje dvěma tisíci čtverečních metrů kongresových prostor s maximální denní kapacitou jeden tisíc šest set dvacet míst. Naší výhodou je špičková audiovizuální technika, dobrá dopravní dostupnost, velká parkoviště a myslím si, že i kvalitní servis na úrovni čtyř hvězd. Výroční konferenci jsme začali připravovat na podzim roku 2017 a chtěli ji udělat jako společné česko-slovenské setkání k 100. výročí vzniku Československé republiky. Bohužel, z toho sešlo. Co se týče GTG party a slavnostního předávání výročních cen, chtěli jsme, aby účastníci konference poznali a zažili i další atraktivní místa Ostravy spojená s prvorepublikovou dobou. GTG party proběhla v Pivovaru Ostravar, kde jsme se setkali s velikou podporou a osobní záštitou generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Ing. Petra Kovaříka. Pivovar má stodvacetiletou tradici a účastníci mohli zhlédnout vaření piva původními technologiemi. Předávání výročních cen s následnou recepcí se uskutečnilo v Národním divadle moravskoslezském, v Divadle Antonína Dvořáka, které bylo založeno před 110 lety. Jsem přesvědčen o skvělé volbě, kterou doplnil náš catering a slova chvály účastníků konference. Poděkování patří vedení Moravskoslezského kraje, které akci podpořilo, a také všem dodavatelům, kteří se na této významné akci podíleli.

Při závěrečném defilé po předání výročních cen se vašim kuchařům a číšníkům od účastníků konference dostalo dlouhého potlesku.
Nejen zaměstnancům našeho hotelu, včetně týmu našeho šéfkuchaře Otty Kokoszynského, který je jedním z nejlepších kuchařů v České republice a kterého chceme nominovat na výroční cenu příští rok, ale i žákům AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Ostrava, kteří nám byli velkými pomocníky a oporou při cateringu. Za to patří velké poděkování vedení a zakladateli škol JUDr. Josefu Holíkovi.

Na tato slova ředitele hotelu Clarion Radima Beneše zareagovala ředitelka AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Mgr. Miriam Lacinová:
Clarion Congress Hotel Ostrava je naším odloučeným pracovištěm. Máme tam žáky druhého a třetího ročníku oboru kuchař–číšník na odborném výcviku. Na praxi tam chodí i žáci oborů hotelnictví a gastronomie. Jsme rádi, že jim hotel umožňuje zapojovat se do tak prestižních akcí.

Šéfkuchaře Jiřího Krále, který předával výroční ceny Restauratér roku, jsem rovněž požádal o pár slov.
Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací ČR jsou vysoce prestižním oceněním. O to cennějším, že jsou projevem uznání přínosu oceněných osobností pro českou gastronomii a hotelnictví od kolegů z branže. Vím, o čem hovořím. Sám jsem takovouto výroční cenu přebíral před třemi roky. Dobrých restaurací je v České republice hodně a ocenit z nich několik pár je opravdu těžké. Pak se ale doberete toho, že mezi nimi je někdo o poznání lepší. Že má mnohem víc aktivit. Takže jsme si udělali takovou tabulku: ten jenom vaří; ten má ještě něco; ten má těch restaurací víc; v tom podniku dělá celá rodina – mladý to zdědil po tátovi… S čistým svědomím tak mohu říci, že z nominovaných byli vybráni ti nejlepší.

Petr Frýdl, ředitel hotelu Park Inn, na udělení výroční ceny Zodpovědný hotel reagoval:
Tato cena se váže k fenoménu, který je součástí firemní kultury našeho hotelu od jeho otevření. Ocenění obdobného charakteru jsme během deseti let provozu obdrželi několik. Ať už za aktivity v rámci naší lokality, nebo za přístup k zaměstnancům a životnímu prostředí.

Alex Januškovski, jednatel společnosti Nektar Natura, která je garantovaným dodavatelem Asociace hotelů a restaurací ČR, měl poutavou prezentaci, aniž by moc mluvil. Videospot, který účastníky konference zaujal, je ke zhlédnutí na VIDEO blogu na e-Vsudybyl.cz.
Je pravda, že živý obraz vydá za tisíce slov. Účastníkům konference jsem chtěl ukázat, jak to vypadá v hotelu, když s námi spolupracuje. Nektar Natura se orientuje na pomoc hotelům v době, která trpí nedostatkem personálu. Ukazujeme, že i s nízkým počtem číšnic a číšníků lze díky našim vyspělým technologiím rychle obsloužit veliký počet hostů. Zajistit jim špičkový nápojový servis.


Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 01/2019
01/2019 číst aktuální číslo
travelcon
Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar