Menu

Marinovaný kapří hřbet s kaviárem IMPERÁTOR

pro 4 osoby

Ingredience: kaviár IMPERÁTOR (65 g), kapří hřbet bez kůže (500 g), 200 g cukru krupice, 100 g soli, vícebarevný pepř, ochucený olivový olej, sezonní salát, citron, jablko, celozrnné pečivo, máslo.
[>]*Zfiletovaný kapří hřbet bez kůže cca 500 g naložíme do misky se směsí cukru a soli (2:1) cca na 12 hodin. Nedoporučuje se delší marinování než 24 hodin. Poté maso opláchneme, osušíme, obalíme hrubě namletým barevným pepřem a zabalíme do fólie. Takto naložený hřbet necháme v lednici odpočinout cca 12 hodin. Před použitím je dobré hřbet nechat v mrazicím boxu cca 2 hodiny. Ztuhlé maso se lépe krájí na velmi tenké plátky. Nakrájené plátky zakapeme ochuceným olivovým olejem, dozdobíme plátkem citronu s lososovým kaviárem. Podáváme s celozrnným pečivem.*

Kaviár Imperátor v nejluxusnějších podnicích

27. 11. 2008

V rámci rozhovoru s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky panem Miroslavem Kubecem v tomto vydání přináší Všudybyl informaci, že Asociace kuchařů a cukrářů České republiky stála u zrodu výročních ocenění „Kuchař roku“, „Cukrář roku“, „Gastro Junior“, „Gastro Hradec“, „Český kapr“, které také realizuje. Rozhovor s Ing. Eduardem Levým z akciové společnosti Lesy Hluboká nad Vltavou jsem proto zahájil konstatováním, že jejich společnost na většině z nich participuje a u některých je iniciátorem.
Společnost Lesy Hluboká nad Vltavou, jako producent kaviáru Imperátor, se v souvislosti s partnerstvím s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky zaměřila na mladé lidi. Na nastupující generace kuchařů, cukrářů a budoucích F&B manažerů. Tedy i studenty odborných a hotelových škol a učilišť. Děláme pro ně odborné tematicky zaměřené přednášky a demonstrace, podporujeme soutěže mladých kuchařů a číšníků. Rád bych se v této souvislosti zmínil o jedné z nejmladších soutěží „Český kapr“. Ta se koná u nás v jižních Čechách na Zvíkově a letos proběhne její třetí ročník. Hlavním tématem je „kapr ve středoevropské kuchyni“. Spolu s některými u nás vyvinutými recepturami na pokrmy ze sladkovodních ryb se tam uplatňuje i náš kaviár.
Kaviár děláme z divokého lososa bez chemických konzervantů a stabilizátorů, a proto jsme si zažádali o udělení značky „bio“. Náš kaviár Imperátor je ceněn i v nejluxusnějších podnicích. Mezi naše klienty patří Carlsbad Plaza, který je v současné době naším největším odběratelem, Francouzská restaurace Obecního domu v Praze, Grandhotel Pupp, hotel Atom, brněnský International a Voroněž, Zlatá hvězda Liberec, InterContinental Praha a další a další přední gastronomické podniky.

Ve velké gastronomii jste nejúspěšnějším producentem růžového kaviáru ze severoamerických lososů v Evropské unii. Nicméně máte i svá rybářská hospodářství a honitby a v nich lovecké chaty, v nichž zajišťujete vynikající catering s jedinečnými zvěřinovými a rybími lahůdkami.
Máme připravený program na ryby, kde chceme a doufáme, že v brzké době budou odstraněny poslední překážky k tomu, aby výrobní činnost naší společnosti byla rozšířena i o výrobky studené kuchyně z českých ryb. Máme připraveny recepty na rybí utopence, paštiky ze sladkovodních ryb. Zaměřujeme se zejména na kapra, kde je třeba obzvlášť v našem regionu podpořit oblibu této tradiční ryby. V současné době je bohužel na jídelníčcích restaurací vidět minimálně. Rybí paštiky jsou velmi dietní, bez konzervantů, Máme je koncipovány pro potřeby i menších rodinných podniků, např. penzionů, ale uplatní se i ve snídaňových bufetech velkých mezinárodních hotelů a v cateringu.
Protože součástí naší firmy jsou i vámi zmíněné honitby, tedy i bažantnice, v nichž se připravuje zvěř k lovu – divoké kachny a bažanti, míváme tu hodně domácích i zahraničních hostů, povětšinou ze sféry firemní klientely, ale i hlavy států. Pro ně naše cateringové středisko zajišťuje komplexní celodenní servis. Samozřejmě, že v jeho rámci dominují zvěřinové a rybí pokrmy.

Hodně navštěvovaná je vaše prodejna v historickém centru Hluboké nad Vltavou.
Ano, lidé tam rádi nakupují zboží s loveckou, lesáckou a koňskou tematikou, náš kaviár a kaviárovou kosmetiku. Ta má hojivé a výrazné regenerační účinky. Její pravidelnou aplikací dochází k vyhlazení drobných mimických vrásek a zpevňování určitých partií těla. Pokožka se stává vláčnou, pružnou a získává mladistvý vzhled. Naše podniková prodejna v Hluboké nad Vltavou se tak pro řadu zákaznic a jejich příznivců stala jistou adresou. Kaviárovou kosmetiku s bezkonkurenčně nejvyšším obsahem kaviárové hmoty jsme vyvinuli ve spolupráci s výzkumnými pracovišti renomovaných firem. Máme ji schválenou Státním zdravotním ústavem. Látky, které jikra lososa obsahuje, kombinujeme s ingrediencemi podporujícími regeneraci a hydrataci kůže a podkoží. V distribuci je pleťové mléko, pleťový krém a pleťová maska.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001