Menu

Jaro v Tritonu

22. 04. 2006

TRITON Restaurant
patří k budově hotelu Adria Praha. Nachází se v historicky cenném prostoru ve stylu krápníkové jeskyně z roku 1912, zdobené secesními plastickými výjevy z antické mytologie. Vyprávějí příběh o bájném pěvci Orfeovi a jeho krásné Eurydice, která je převážená Charónem přes řeku zapomnění Styx. Jejich osudu přihlíží strážce podsvětí Pluton a věštkyně Pýthia. Ve 20. a 30. letech minulého století byl prostor využíván řadou umělců. Po adaptacích ve 20. letech zde působilo Burianovo divadlo v čele s Vlastou Burianem, později zde hrávali např. Saša Rašilov nebo Jaroslav Marvan a po nich budovu užívali Voskovec s Werichem.

20. března 2006
se zde konala oslava přivítání astronomického jara a ukončení rozsáhlé rekonstrukce. TRITON Restaurant je prostorem s ojedinělou atmosférou. Jeho gastronomie je postavena na moderní mezinárodní a české kuchyni, obohacené o originální nápady šéfkuchaře Michala Nováka. Akce se nesla ve znamení jarních vůní, barev a pokrmů z čerstvých surovin, typických pro nadcházející roční období. Podávala se vína z nově vybudované vinotéky, čítající poklady z Čech, Moravy i celého světa, a bylo možné ochutnat i produkci moravského vinaře Stanislava Mádla. Hlavní osobností večera byla zpěvačka Irena Budweiserová, která při stříhání pásky popřála TRITON Restaurantu do nové etapy mnoho úspěchů. Svým nezaměnitelným hlasem dokázala rozeznít celý prostor a přispět k tomu, že hosté odcházeli s pocitem nasycenosti těla i duše.

Zrekonstruovaný interiér a kuchyně
V rámci kompletní rekonstrukce v řádech desítek milionů korun se architektce Veronice Heroldové podařilo respektovat historický interiér, kterému vtiskla moderní svěží nádech novým zařízením, originálně pojatým designovým osvětlením, barevným řešením a nápaditými detaily. Schodiště do restaurace bylo vyrobeno z nejtvrdší indické žuly a obloženo benátskými štuky. Nově byl přistavěn privátní salonek, určený k obchodním jednáním, rodinným oslavám nebo pro menší konferenční akce. Celá restaurace je pro případ potřeby nově vybavena přípojkami na internet s rychlostí 1 Mbps.

Nová vinotéka TRITON
- dvě klimatizované prosklené místnosti na červené a bílé víno s průhledem přímo z restaurace umožňují být ve stálém kontaktu s hosty. Specialitou hlavního sommeliera Josefa Lišky a jeho týmu je výběr vína na míru podle pokrmu a chuti hosta. Díky bohatému výběru z produkce mnoha geografických oblastí, zejména z Francie a Nového světa, mohou vznikat rafinované kombinace jídel a vín. Josef Liška s oblibou říká: „Život je příliš krátký na to, abychom pili špatná vína.“

www.tritonrestaurant.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo