Menu

Hotel SENIMO*** Olomouc

01. 12. 2011

Petr Šolc a Libor Mysliveček

Olomoucký moderně zrekonstruovaný hotel SENIMO se nachází v sousedství obchodního domu SENIMO cca 500 metrů od hlavního nádraží, čtvrt hodiny chůze od historického centra Olomouce. Skýtá příjemnou atmosféru, pohodlné ubytování, kvalitní kuchyni a bezproblémové parkování. Jedno a dvoulůžkové pokoje jsou moderně zařízeny. Pokoje a chodby jsou uzamykány bezpečnostními zámky na čipové karty. Součástí ubytování je nabídka snídaní (teplý a studený bufet). V případě dřívějšího odjezdu snídaňový balíček. Hotelová garáž a parkoviště jsou monitorovány bezpečnostními kamerami. Kapacita hotelu je 28 pokojů (55 lůžek a 2 přistýlky). Pokoje v 1.NP jsou laděny do zelené barvy a pokoje ve 2.NP do oranžova. Nadstandardní pokoje jsou v barvě fialovo-červené. V přízemí je prostorná nekuřácká restaurace s kapacitou až 70 míst. Za příznivého počasí se obsluhuje i na venkovní zahrádce. Kapacita kuchyně umožňuje vařit jídla i pro firmy za smluvní ceny. Hotelové prostory a zázemí jsou využívané pro firemní akce, svatby a rodinné oslavy.

S vedoucím hotelu SENIMO Olomouc panem Petrem Šolcem se potkáváme 3. listopadu 2011 na výroční konferenci Asociace hotelů a restaurací ČR, jejíž je členem.
Pane Šolci, o přitažlivosti hanácké metropole, místa památky UNESCO, jednoho z nejvýznamnějších center zemí Koruny české a sídla moravského metropolity, toho bylo ve Všudybylu zveřejněno až až. Ostatně ilustruje to i fotoreportáž ze sv. Mořice a Olomouckého arcibiskupství vedle našeho interview. Olomouc je i sídlem Agrární komory ČR a mnoha úspěšných firem. Proto mi dovolte otázku: Jaká klientela ve vašem hotelu převažuje?
Firemní. Z pětašedesáti procent máme hosty ze zahraničí. Z Evropy, Asie a Ameriky. V letní sezoně jsme hojně využívaní i turisty. Zmínil jste, že Olomouc je sídlem Agrární komory. V té souvislosti bych rád podotkl, že hlavním akcionářem hotelu SENIMO a také sousedního obchodního domu SENIMO je Zemědělské družstvo Senice na Hané. Hotel i obchodní dům mají úžasnou atmosféru, neboť se jedná o nákladně zrekonstruované sto let staré zmodernizované objekty.

Co váš hotelový dorost?
Spolupracujeme s učňovským střediskem PRAKTIK, které k nám na praxi posílá budoucí kuchaře a číšníky. Ostatně v prosazování se hotelu čím dál důležitější roli hraje hotelová kuchyně a restaurace. Z řad zahraničních hostů stoupají nároky hlavně na snídaně. Jak na rozšiřování časového intervalu jejich podávání, tak na sortiment. Propagujeme českou, hlavně regionální hanáckou kuchyni. Náš provozní pan Mysliveček dbá na kvalitu pokrmů a původnost receptur, což se hotelu vrací ve stále větší oblíbenosti. Preferujeme regionální potraviny. Jak ty, které produkuje náš hlavní akcionář Zemědělské družstvo Senice na Hané, tak od dalších tuzemských dodavatelů, jako jsou Kofola či Pivovar Litovel aj.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo