Menu

Dny 4. až 7. listopadu 2015 byly zasvěceny velkolepé přehlídce šampaňského Grand Jour de Champagne 2015. Festival se tradičně koná ve spolupráci s francouzským velvyslanectvím. Jeho devátý ročník přinesl několik novinek. Pražská Champagne Exhibition se letos poprvé uskutečnila na francouzském velvyslanectví v Buquoyském paláci na Kampě. Poprvé se také festivalu zúčastnily i některé z champagne domů, mj. Brugnon, Deutz, Guy Charbaut Roger Barnier a Vollereaux. Ani v tomto ročníku samozřejmě nechyběly tradiční účastníci jako Mailly Grand Cru, Salon/Delamotte, Fleury, Perrier-Jouët, deVenoge a další. Vrcholem festivalu byly galabankety. V Praze se přípravy slavnostního menu ujal držitel dvou michelinských hvězd Bernard Bach a v Brně další michelinský laureát Michaël Nizzero.

Grand Jour de Champagne v BEST WESTERN PREMIER Hotelu International Brno

29. 11. 2015

BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno již potřetí poskytl prostory fenomenální ochutnávce festivalu šampaňských vín Grand Jour de Champagne, jehož devátý ročník se uskutečnil v Brně a Praze. Brno při té příležitosti navštívil francouzský velvyslanec v Česku Jeho Excelence pan Jean-Pierre Asvazadourian, který převzal garanci nad prezentovanými francouzskými produkty. 4. listopadu 2015 od 15 do 19 hodin tak hosté Best WESTERN PREMIER HOTELU International Brno měli v Siesta Lobby & Wine Restaurantu v rámci Champagne Exhibition – Brno možnost ochutnat produkty dvanácti champagne domů. Například domu Louis Roederer, Mailly Grand Cru, Perrier-Jouët, Taittinger, de Venoge a dalších. Na Champagne Exhibition – Brno téhož dne ve 20 hodin večer navázal unikátní Champagne Banquet. Partnerem šéfkuchaře BEST WESTERN PREMIER Hotelu International Brno Miroslava Husáka byl při tvorbě jeho menu michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero.

Menu Champagne Banquet
Želé z ústřice se zázvorem a okurkou
Horké/studené consomé s kuřetem z Bresse
Pošírovaná a pečená foie gras s divokými houbami a omáčkou „gourmande“
Kambala plněná pěnou z bretaňských humrů přelitá omáčkou „nantua“
Fondant z holouběte a křepelky, zelí a šťáva z limetky
Teplé malinové suflé ovoněné citrusy, sezamová nougatine


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo
Czt