Menu

Fialová Perla moře

28. 02. 2019

Od 17. do 20. ledna 2019 se na brněnském výstavišti uskutečnil 25. ročník soutěže studentů středních hotelových škol Mezinárodní mistrovství České republiky Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019. Pod taktovkou České barmanské asociace soutěžili v oborech barman, barista, teatender a číšník. Asociace kuchařů a cukrářů zajistila soutěž pro obory kuchař a cukrář.

Barmanského klání se zúčastnilo 24 soutěžících. Úkolem bylo vytvořit fancy koktejl, přičemž museli použít minimálně 2 centilitry rumu Captain Morgan. Účastníci v recepturách sahali také po sirupech značky Monin nebo džusech Cappy. K vidění byla i práce s méně tradičními ingrediencemi – drincích se objevily čokoládové bitters, rozmarýn, anglická slanina, pomerančová marmeláda, sněhová emulze, švestková povidla, řapíkatý celer, tabasco, sójové mléko aj. Zvítězila Kateřina Vymazalová ze SOŠ a SOU Polička. Její koktejl Perla moře obsahuje 2,5 cl Captain Morgan White Rum, 1,5 cl Becherovky, 1 cl sirupu Monin Fleur de Sureau, 1 cl Nestea Green Ice Tea Strawberry, 4 cl nápoje z aloe vera, 0,5 cl limetového freshe a 4 květy modrého čaje. Právě užití květů Clitorie ternatea bylo zajímavým nápadem, jenž drinku přinesl atraktivní fialovou barvu. Jako druhá se umístila Barbora Kociánová ze SSŠG Svídnická. Na třetím místě skončila Eliška Doušková ze SŠHG Praha-Klánovice. Juniorské klání by se nemohlo uskutečnit bez podpory partnerů: Stock Plzeň-Božkov, Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, Zanzibar a Karlovarské minerální vody.
Připravil Michael Lapčík.


Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2019
02/2019 číst aktuální číslo
Czech specials new
Restaurace Novoměstský pivovar
travelcon