Menu

Dny thajské kuchyně

08. 07. 2015

Ve dnech 19.–28. května provoněly střešní restauraci Zlatá Praha thajské speciality. O přípravu autentických delikates se postaraly hostující šéfkuchařky Darunee Loaarun a Warawan Suankajang z prestižní restaurace bangkockého InterContinentalu, které do Prahy zavítaly výhradně k této příležitosti. Thajské dny organizoval pražský hotel v Pařížské ve spolupráci s thajským velvyslanectvím pod záštitou Jeho Excelence Naronga Sasitornhase.
Na jídelním lístku sestaveném thajskými šéfkuchařkami nechyběly ryby připravované na různé způsoby, krevety, kuřata ani rozmanité omáčky všemožných chutí. Součástí menu byla pikantní polévka s kokosovým mlékem, spousta zeleniny a ovoce. K vytvoření typické atmosféry státu jihovýchodní Asie přispěly buddhistické sochy u vchodu do restaurace, thajská hudba a fotografie nejzajímavějších kulturních památek Thajska. V neděli 24. května pak pravidelný brunch nahradil ojedinělý thajský brunch.
Dny exotické národní kuchyně se v hotelu InterContinental nekonají poprvé. Loni hotel nabídl velmi úspěšné dny korejské kuchyně a podobné kulinářské akce plánuje i do budoucna.
Restaurace Zlatá Praha se nachází v devátém patře hotelu InterContinental Prague. V roce 2012 se stala restaurací roku v soutěži Czech Gastronomy Awards. Kromě výhledu na střechy historického centra nabízí příjemnou atmosféru a servis na nejvyšší úrovni. K restauraci patří letní terasa. Šéfkuchařem je zde od ledna 2015 Pavel Buchwaldek. Na postu Executive Chef stojí Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR a kontinentální ředitel Světové asociace kuchařských spolků (WACS) pro centrální Evropu. Hotel loni oslavil čtyřicáté výročí od svého otevření.
Simona Seidlová



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 02/2020
02/2020 číst aktuální číslo
Czt