Menu

Dny španělské gastronomie v hotelu Barceló Praha

28. 12. 2003

První prosincový týden roku 2003 se v hotelu Barceló Praha uskutečnily zajímavé dny španělské gastronomie. Ředitel tohoto hotelu pod španělským vedením, pan José Ramón Álvarez-Cervela Rodríguez, vyjádřil naději, že se z těchto v pořadí prvních gastronomických dnů stane tradice, která pomůže seznamovat českou veřejnost se španělskou kuchyní v její nepřeberné rozmanitosti. Cílem gastronomických dnů bylo přiblížit španělskou kuchyni zimního období se zvláštním důrazem na kastilskou kuchyni. Jejím hlavním protagonistou byl dlouholetý šéfkuchař segovijské restaurace „Cándido“ pan Tamás Urrialde. Restaurace Mediterráneo hotelu Barceló Praha tak po dobu několika dní zažívala gastronomickou přehlídku zahrnující speciality, jako jsou „judiones de la Granja“, kastilská polévka, pstruh a la Segoviana, marinovaný tuňák nebo tradiční jídla severního Španělska, jako např. „porrusalda“ nebo sépie ve vlastní šťávě. Ze všech těchto jídel však bylo největší specialitou pečené selátko, které pan Tomás Urrialde krájel přímo před hosty typickým segovijským způsobem pomocí talíře. Nechyběla řada nejlepších španělských vín, která pro tuto příležitost vybral Philippe Gandet, ředitel F&B společnosti Barceló Hotels & Resorts. Také při podávání dezertů španělská kuchyně sehrála důležitou roli: „smažené mléko“, mléčná rýže, segovijský dort, vanilkový krém Natillas… Dnů španělské gastronomie se kromě představitelů španělského konzulátu zúčastnili zástupci tisku, podnikatelských subjektů cestovního ruchu a dalších institucí.










www.barcelo.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001