Menu

Dallmayr v novém, v Jesenici u Prahy

06. 03. 2010

S jednatelem společnosti Alois Dallmayr Automaten – Service s.r.o. panem René Sionem se potkáváme 25. ledna 2010 v novém objektu jejich společnosti v Jesenici u Prahy.
Pane řediteli, jak byl pro vás a kávu a čaje Dallmayr úspěšný loňský rok?
Ačkoliv jsme u některých zákazníků měli nižší odběry, popř. o některé přišli, zaznamenali jsme 15% růst. Věřím, že díky světovému i domácímu hospodářskému oživení se nám podaří vrátit na pozice i u klientů, kteří v uplynulém období museli omezit provoz.
Loni jsme se kromě růstu na českém trhu v oboru kávy, čaje, jejich distribuce a zpracování věnovali projektu a výstavbě naší nové provozovny. Zároveň i centrálního skladu pro Českou a Slovenskou republiku, popř. pro Polsko. Po zhruba roce se nám před Vánoci 2009 podařilo stavbu dokončit a přestěhovat se prakticky čtyřiadvacet hodin před Štědrým dnem (takže to byl takový vánoční dárek). První dny roku 2010 jsme se věnovali zabydlování, zkrášlování a novému nastavení logistiky. Pro klienty jsme však naplno fungovali hned od prvního dne, co jsme tady. Nová budova umožňuje, aby naše práce probíhala bez provozních a technických zádrhelů. Ve skladech jsme uplatnili nové progresivní skladovací technologie a na základě dosavadních reakcí klientů si dovolím konstatovat, že jsou (i díky tomuto vyššímu komfortu) spokojeni.

Není umístění vašeho objektu v Jesenici co do dostupnosti handicapem?
Určitě ne. Naopak. Je to velmi dobrá pozice na okraji Prahy. Kousek od našeho objektu vede nový obchvat spojující D1 s D5. Zatím (než bude otevřen) nám to na letiště trvá tři čtvrtě hodiny. Až bude zprovozněn, pojedeme tam 10 minut. I z hlediska logistiky závozů, včetně dostupnosti centra Prahy, je tahle pozice geniální. A samozřejmě je odtud snadný výjezd do všech směrů republiky.
Díky prostorám, kterými nyní disponujeme, si také můžeme dovolit rozšířit sortiment. V čajích i v kávě. Rovněž ve strojovém vybavení, v technologiích na přípravu kávy pro bistra, čerpací stanice, ale i pro velkou gastronomii v hotelech a restauracích. Co je také důležité, rozhovor děláme v krásné zasedací místnosti, která zároveň slouží jako zasedací a školicí místnost. Je tu velký prezentační pult s povrchem ze zimbabwské žuly. Budou se tu konat školení pro odborná učiliště, střední, popř. vysoké školy. Chceme tu dělat školení a semináře týkající se našeho oboru pro studenty gastronomie a potravinářských technologií. Ale i pro zákazníky a jejich zaměstnance. Nejen po stránce teoretické, aby se dozvěděli o nejnovějších trendech ze světa kávy a čaje, ale i praktické, jak správně kávu připravovat. Káva je komoditou, která v gastronomii přináší velké zisky a velmi často i výraznou loajalitu zákazníků k podniku, kteří se k němu vracejí právě kvůli vynikající kávě. Jako přednášející budeme zvát i externisty. Odborníky z gastronomie. Budeme zde dělat i oborové a rekvalifikační kur­zy.



Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2019
05/2019 číst aktuální číslo
Czech specials new