Menu

ARENA Catering s.r.o.

Cateringové společnosti jsou od toho, aby ve všem vyšly maximálně vstříc

24. 11. 2006


vstoupila na trh v roce 2002. Zajišťuje nejen výrobu a přípravu jídel, nápojů, personální pokrytí akcí, ale také dopravu, mobiliář a dekorace včetně květinové výzdoby a úklid. Provozuje dvě restaurace a velké kulturně společenské centrum.

Restaurace ALTAN
se nachází naproti Trojskému zámku, přímo před vstupem do pražské zoologické zahrady. Pár minut lehké chůze odtud je Pražská botanická zahrada s hypermoderním skleníkem Fata Morgana. Počet míst uvnitř restaurace je 70 a na venkovní zahradě se může posadit až 100 hostů. Restauraci lze využít také pro tiskové konference, přednášky, prezentace, školení a na rodinné oslavy.

Restaurace LODĚNICE
se nachází na břehu Vltavy vedle Trojského kanálu, kde se letos v létě konalo Mistrovství světa v kanoistice na divoké vodě a Mistrovství České republiky v rodeu na divoké vodě. Je tu cca 100 parkovacích míst. O víkendech do Troje od Jiráskova mostu připlouvá 4× denně parník a o letních prázdninách každý den. Počet míst uvnitř restaurace je 90 a na venkovní terase 50. Restauraci spolu se sportovním areálem lze využít také pro firemní akce, sportovní dny, tiskové konference, přednášky, prezentace, rodinné oslavy, svatby atd.. Restaurace je součástí velkého sportovního areálu, kde se mimo jiné nachází slalomový vodácký kanál, baseballové hřiště, cyklistická stezka z Libně do Kralup nad Vltavou, trať na kolečkové brusle, umělá horolezecká stěna, tělocvična, fitness club a pouhých 5 minut přes lávku na Císařský ostrov jízdárna.

Casa Gelmi,
kulturně společenské centrum, navazuje na tradici hudební kavárny a později divadla M.A.J., kde se svého času scházela dobrá společnost a kosmopolitní publikum otevřené výměně názorů a různým evropským kulturám. Tento fakt neunikl jeho současné majitelce paní Lorettě Gelmi, která se rozhodla na tuto tradici navázat. Hlavní sál na celkové ploše téměř 300 m2 nabízí variabilní uspořádání vhodné pro pořádání reprezentativních, kulturních, společenských i vzdělávacích ak­cí.

S panem Robertem Poulem dělám rozhovor pro Všudybyl poprvé, a proto jsem vznesl dotaz, jaká byla jeho cesta až k současnosti, kdy úspěšně podniká a pracuje ve funkci ředitele firmy ARENA Catering, s.r.o., jejímž je společníkem a jednatelem.
V oboru jsem začínal v někdejším hotelu International v Praze na Středním učilišti gastronomie. Pak jsem v tomto hotelu pracoval jako číšník. Vystudoval jsem ITM a následně pracoval ve společnosti Intercatering. Potom jsem absolvoval Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství u paní docentky Seifertové. Společnost ARENA Catering jsme spolu s kolegy založili na jaře roku 2002.

Čím vám catering učaroval a proč jste tolik investoval do svého vzdělání?
Není to stereotypní obor a je o prestiži, o tom něčeho dosáhnout. K tomu, abych v něm mohl uspět, je vzdělání doplněné praxí nejlepší investicí. Získat znalosti a zkušenosti z různých míst a ne pouze z číšničiny nebo kuchařiny je pro podnikání v cateringu velkou výhodou.

Proč si koho klient oblíbí, je jasné. Dotyčný poskytovatel služeb nejen že umí, ale velmi často s klientem naváže přátelský vztah. Takže na to se vás ptát nebudu, ale zeptám se, jak získáváte nové zákazníky.
Získávání zakázek od nových klientů je také o osobních kontaktech, společenských vazbách a hodně o doporučeních stávajících klientů. Řada zákazníků nás ale osloví také na základě naší webové prezentace.

Jaké jsou převládající trendy současného cateringu?
Life cooking – vaření před hosty. Ať je to např. Stroganov, příprava palačinek, grilování… Je to o divadle. Při aranžování stolů pak o dekorativnosti. Tvrdím, že květina dělá šedesát procent stolu. Velký důraz proto klademe na dekorace z čerstvých plodů, ovoce a zeleniny a aranžování jídel čerstvou zeleninou.

Česká kuchyně je prý těžká, nezdravá, ale úžasně chutná. Je pro ni prostor v době, kdy již nevydáváme tolik kalorií, jako v dobách, kdy „bývali Čechové, bývali junáci…“? Vysvětlujete klientovi, který chce klasickou staročeskou kuchyni, že by neměl?
Určitě ne. Máme např. klienta, který si nesmírně oblíbil tlačenku, jelita a jitrnice, které pro ARENA Catering vyrábí rodinná řeznictví a uzenářství, takže se bez přehánění opravdu jedná o domácí zabijačkové hody. Do české kuchyně samozřejmě patří svíčková, guláš i moravští vrabci. Zkrátka klasické české „hotovky“. Velmi nás pak těší, že klienti nelitují námahy a my pak od nich dostáváme dopisy uznání, v nichž např. chválí svíčkovou našeho šéfkuchaře pana Michala Křepelky. A taková poděkování máme i od Japonců, Francouzů, Španělů a Italů, tedy klientů ze zemí s velkou kulinářskou tradicí.

Někteří zákazníci chtějí od cateringových společností zajistit akci kompletně, včetně dopravy, audiovizuální techniky, programu atd.
Zajistit akci tzv. na klíč, to renomované cateringové společnosti dělají. Pokud chce zákazník, a zpravidla v současné roli hostitel, své hosty nakrmit, jde s nimi do restaurace. Cateringové společnosti jsou od toho, aby mu ve všem vyšly maximálně vstříc. Včetně vytipování vhodného objektu nebo prostoru, mobiliáře, dekorací, hostesek a někdy i vámi zmiňovaného programu. Ostatně právě proto, že to umíme, nejen že nás rádi oslovují klienti, ale mají nás rády i partnerské firmy, s nimiž kooperujeme, a tudíž dáváme zakázky.

Pane Poule, poprvé jsme se spolu potkali v pražské zoologické zahradě, kde jste v jejím konferenčním centru zajišťoval catering pro Klubový den Asociace cestovních kanceláří České republiky.
Zoologická zahrada úspěšně plní nejen své prvotní poslání, ale historicky byla a je významným místem setkávání. Věřím, že to nikterak nepřeženu konstatováním, že za éry pana ředitele Dr. Petra Fejka je tato její dimenze ještě více umocněna. Proto je pro ARENU Catering výhodné, že v jejím bezprostředním sousedství provozuje restauraci ALTAN, v níž jsme tehdy vítali příchozí účastníky Klubového dne ACK ČR. Další restauraci provozujeme u Trojského kanálu ve sportovním areálu tamní loděnice. No a když už jsem u výčtu míst, kde stabilně působíme, měl bych zmínit i kulturně společenské centrum Cassa Gelmi, které se rovněž nachází v Praze, a to na Vinohradech v Korunní ulici 30.

Hovoříme spolu v restauraci Loděnice, jejíž charakter bych spíše specifikoval jako golfový klub než jako loděnici.
Ano, jsme ve zcela novém sportovním areálu, který se otevíral v červenci roku 2006. Velký křest si prožil v rámci Mistrovství světa v kanoistice na divoké vodě, které ARENA Catering po gastronomické stránce zaštiťovala. Vše zde ještě voní novotou, a vzhledem k jedinečným možnostem (a to nejen vodních sportů – zejména pak raftingu) se stává velmi vyhledávaným místem pořadatelů firemních, incentivních a společenských akcí.

V gastronomických službách se hojně vyskytuje úsloví: „Náš zákazník, náš pán.“ V brzké době půjde do distribuce film pana Jiřího Menzela „Obsluhoval jsem anglického krále“, což mne inspiruje k otázce: Jaké krále obsluhovala ARENA Catering? Které klienty byste vyzdvihl?
Tak opravdové krále jsme neobsluhovali, ale velice si vážíme toho, že můžeme dělat pro jeden z nejúspěšnějších českých podnikatelských subjektů, pro společnost ČEZ. Mezi klienty, kterých si rovněž velmi považujeme, patří ve svém oboru světově uznávaná firma letového řízení – Řízení letového provozu České republiky, o níž jste psal v osmém vydání letošního Všudybylu v souvislosti s tím, že zde hostila konferenci organizace CANSO (Organizace civilních poskytovatelů služeb civilního řízení letového provozu). Velmi rád pak vzpomínám na atmosféru „Evropské noci“, kterou jsme zajišťovali v předvečer vstupu České republiky do Evropské unie v roce 2004 pro Letiště Praha, České aerolinie a Řízení letového provozu na střeše parkovacího domu na ruzyňském letišti v Praze.



www.arenacatering.cz

Archiv vydání

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

AKTUÁLNÍ ČÍSLO
VŠUDYBYL 05/2019
05/2019 číst aktuální číslo
Czech specials new