Menu

Roadshow AHR ČR

26. 09. 2018

intr

V Best Western Premier Hotelu International Brno se 19. září konalo další z Roadshow AHR ČR 2018. V jeho závěru jsem o krátká vyjádření požádal ředitele jeho gastronomických provozů Zdeňka Sedmeru a prezidenta Asociace hotelů a restaurací České republiky Václava Stárka.

Zdeňku, Best Western Premier Hotel International Brno vážou s Asociací hotelů a restaurací České republiky letité profesní přátelské vztahy. 
Ano, hotel International je jedním ze zakládajících členů Národní federace hotelů a restaurací České republiky (NFHR) – předchůdkyně Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR). Pamatuji, jak se tu – zástupci členských organizací NFHR – scházeli v šestnácti lidech. Teď se výročních konferencí Asociace hotelů a restaurací České republiky účastní přes dvě stě delegátů a Roadshow AHR ČR kolem stovky. 

Co International?
To už se dá nazvat klasikou v Brně. Hostům slouží víc jak padesát let, a jak se přesvědčili účastníci dnešní AHR roadshow, stále má co nabídnout. Lepší a prestižnější místo v Brně se už kdy těžko najde. Intr je etalonem kvality. Má osvícené akcionáře, kteří do něj pořád investují. Do lidí, do infrastruktury, techniky, interiérů… Bruselský styl a tradice se musí držet, ale kdyby nešel s dobou, nebyl vybaven špičkovými technologiemi a neposkytoval kvalitní služby, jejichž úroveň je garantována vysokou odborností a vstřícným přístupem kolegů zaměstnanců, nemohl by uspět, ať by stál kdekoliv.

Václave, jak řekl Zdeněk Sedmera, v Internationalu máte přátele a kamarády s nimiž se znáte z dob dávno před tím, než Asociace hotelů a restaurací vznikla.
Je to tak. V dobách, kdy jsem pracoval v pražském Inter.Continentalu Praha, to byl náš sesterský hotel. Jak říkal Zdeněk, mám radost, že Roadshow AHR ČR jsou čím dál populárnější. V posledních letech jich po Česku děláme šest ročně. Jejich koncept se osvědčil. Probíráme na nich hlavně aktuální provozní témata, zatímco celorepublikové konference Asociace hotelů a restaurací České republiky zahrnují i vizionářské aspekty. Vývojové trendy, prognózy apod., tedy to, na co se mají hotely a restaurace do budoucna připravit. Každého Roadshow AHR ČR se účastní téměř stovka lidí a jsou fantastičtí. Když pak děláme průzkum a dotazujeme se, nakolik byla pro jejich práci nebo podnikání roadshow přínosná, ptáme se jich, jestli přijdou na další. Téměř všichni říkají, že příští rok přijdou znovu, což z roku na rok nabaluje jejich účast. Měli jsme tak Roadshow AHR ČR, kterých se na jejich doporučení účastnila až polovina lidí z podniků, které nejsou členy Asociace hotelů a restaurací České republiky. Pro nás to tak je i cesta jak úspěšně oslovovat a do svých řad získávat další členy. V souvislosti se všemi Roadshow AHR ČR je určitě důležité hovořit také o partnerech Asociace hotelů a restaurací České republiky v čele s naším generálním – Pivovary Staropramen, protože i díky nim jsme schopni pokrývat náklady spjaté s realizací těchto úspěšných setkání.

www.ahrcr.cz
www.hotelinternational.cz
www.pivovary-staropramen.cz



Archiv