Související články
Mezcal Degustace
Mezcal prolomil zdi a hranice a postavil mosty, přátelství a strategické aliance
22. 04. 2018
27. 12. 2018
Jídlo z ulice neboli street food nemusí být jen párek v rohlíku či smažený sýr v žemli na přepáleném tuku. Moderní gastronomie z ulice může být i kulinářským uměním, dobře vypadat i chutnat. Splňuje dokonce i zásady vyvážené a zdravé stravy. Právě tyto zajímavosti si jako maturitní projekt připravili studenti čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus Vladimír Doležal, Martin Špalek a Jakub Schubert. Projekt nazvali Moderní gastronomie – street food.
Zahájili ho prezentací o historii a současnosti rychlého občerstvení u nás i ve světě, důraz však kladli především na asijská jídla. Cílovou skupinou posluchačů byli jejich spolužáci z druhého i třetího ročníku oboru Cestovní ruch. Krásným zpestřením a gurmánským zážitkem byla návštěva bývalého studenta školy Tonnyho a jeho maminky. Pocházejí z Vietnamu a podnikají v gastronomii. Připravovali přímo na místě závitky a povídali o vietnamské kuchyni a zvyklostech. Ochutnávka byla samozřejmostí. Praktickou částí projektu byl stánek rychlého občerstvení v prostorách školy. Maturanti uvařili vydatnou nudlovou japonskou polévku ramen. Nudle jsou zality silným vývarem s masovou chutí a doplněny vepřovým masem, vejcem na tvrdo a často řadou dalších přísad. Vyráběli si dokonce i nudle, samozřejmě dle tradiční receptury. Podávali také závitky a jako nápoj zvolili kořeněný indický čaj masala.
Projekt se mladým mužům povedl. Příjemná atmosféra, plno chutí a vůní. Tradiční české přísloví „Láska prochází žaludkem“, bych si po tomto gastronomickém zážitku dovolila poupravit. Láska prochází ramenem.
Připravila Kateřina Kotoučová.
Související články
Mezcal prolomil zdi a hranice a postavil mosty, přátelství a strategické aliance
22. 04. 2018
Nepřehlédněte
Pojďte se s námi za tím letošním ohlédnout spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Ing. Josefem Bernardem, jeho náměstkyní pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr....
03. 10. 2019