Menu

Láska prochází ramenem

27. 12. 2018

Jídlo z ulice neboli street food nemusí být jen párek v rohlíku či smažený sýr v žemli na přepáleném tuku. Moderní gastronomie z ulice může být i kulinářským uměním, dobře vypadat i chutnat. Splňuje dokonce i zásady vyvážené a zdravé stravy. Právě tyto zajímavosti si jako maturitní projekt připravili studenti čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus Vladimír Doležal, Martin Špalek a Jakub Schubert. Projekt nazvali Moderní gastronomie – street food.
Zahájili ho prezentací o historii a současnosti rychlého občerstvení u nás i ve světě, důraz však kladli především na asijská jídla. Cílovou skupinou posluchačů byli jejich spolužáci z druhého i třetího ročníku oboru Cestovní ruch. Krásným zpestřením a gurmánským zážitkem byla návštěva bývalého studenta školy Tonnyho a jeho maminky. Pocházejí z Vietnamu a podnikají v gastronomii. Připravovali přímo na místě závitky a povídali o vietnamské kuchyni a zvyklostech. Ochutnávka byla samozřejmostí. Praktickou částí projektu byl stánek rychlého občerstvení v prostorách školy. Maturanti uvařili vydatnou nudlovou japonskou polévku ramen. Nudle jsou zality silným vývarem s masovou chutí a doplněny vepřovým masem, vejcem na tvrdo a často řadou dalších přísad. Vyráběli si dokonce i nudle, samozřejmě dle tradiční receptury. Podávali také závitky a jako nápoj zvolili kořeněný indický čaj masala.
Projekt se mladým mužům povedl. Příjemná atmosféra, plno chutí a vůní. Tradiční české přísloví „Láska prochází žaludkem“, bych si po tomto gastronomickém zážitku dovolila poupravit. Láska prochází ramenem.

Připravila Kateřina Kotoučová.


www.sousoszn.cz

  



Související články


Gastro

Svatomartinský přípitek na vinici sv. Kláry

11. listopadu v 11 hodin se poprvé otevřou lahve nesoucí na své etiketě ročník 2017. Jaká budou vína letošního ročníku? To napoví...

18. 10. 2017

číst dál


Vzdělávání Mice Gastro Hotelnictví

Konference HASAP: Standardy ve stravovacích službách

Zveme vás na 14. ročník konference věnované standardům v rámci poskytování stravovacích služeb, která se bude konat dne 23. října...

12. 09. 2019

číst dál


Czech specials new