Menu

Barmanem za týden

14. 03. 2018

Studenti gastronomických oborů Kuchař – číšník a Hotelnictví a turismus ze znojemské Přímky měli možnost získat certifikát o absolvování kurzu pro barmany. Ten probíhal celý týden počátkem března. Bonusem na závěr pak byl jednodenní pobyt v NcM Vzdělávacím středisku  PhDr. Zdeňky Endlicherové v Brně.
„První den byl především o teorii, té jsme věnovali více než tři hodiny. Ke konci jsme si sami namíchali náš první nealkoholický drink. Také druhý den následovala teorie, ne už však tak dlouho.  Procvičovali jsme přípravu míšených nápojů – jak v shakeru, tak v tumbleru (míchací sklenice). Třetí den jsme míchali drinky a opakovali teorii, to abychom čtvrtý den uspěli při zkouškách. Čtvrtý den nás čekaly zkoušky. Nejprve jsme vyplňovali písemný test a následně jsme míchali jeden nápoj v tumbleru a druhý nápoj v shakeru. Tento nápoj jsme si pak mohli vypít. Poslední den kurzu jsme jeli do tréninkového centra paní Endlicherové v Brně. Zde pro nás měli nachystané dva bary, na kterých jsme připravovali drinky. Každý účastník kurzu měl zhotovit míšený nápoj dle vlastní receptury. Čistě nealkoholický. Naším úkolem bylo sestavit recepturu, vymyslet „správný“ název, nápoj připravit a nechat jej ohodnotit komisí. Podobně jako na barmanských soutěžích. Mezi názvy námi připravených nápojů se objevil třeba Borůvkový sen, Borůvkové pokušení, Vodník či Bali. Při jejich přípravě jsme měli možnost využít všech speciálních sirupů určených pro barmany, které jsou na trhu k dispozici. Například dýňový, fialkový, růžový, levandulový, okurkový nebo chilli, ale také mnohem běžnější sirupy jako jsou mandlový, karamelový, banánový či jahodový. Tréninkové centrum paní Endlicherové je příjemně zařízené, útulné a působí velmi domácky,“ hodnotí průběh barmanského kurzu jeho absolventi.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Související články


Vzdělávání Mice Gastro

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019

Pozvánka na 25. ročník mezinárodního mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 17. – 20. ledna 2019 do pavilonu P na...

12. 01. 2019

číst dál


Mice Gastro Z domova

Plzeňský Prazdroj navštívil rekordní počet turistů

Atraktivní prohlídkové trasy a další akce v pivovaru Plzeňský Prazdroj a nově také v pivovaru Gambrinus si vloni nenechalo ujít 762...

05. 02. 2018

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

Co o vás říká značka Q?

Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...

01. 12. 2017

číst dál


Z domova

Příjezdy zahraničních turistů vzrostly o deset procent

Do hromadných ubytovacích zařízení v Česku přijelo za první tři čtvrtletí celkem 7,8 milionu zahraničních turistů, což bylo o 10 procent více než ve stejném...

08. 11. 2017

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials