Menu

Barmanem za týden

14. 03. 2018

Studenti gastronomických oborů Kuchař – číšník a Hotelnictví a turismus ze znojemské Přímky měli možnost získat certifikát o absolvování kurzu pro barmany. Ten probíhal celý týden počátkem března. Bonusem na závěr pak byl jednodenní pobyt v NcM Vzdělávacím středisku  PhDr. Zdeňky Endlicherové v Brně.
„První den byl především o teorii, té jsme věnovali více než tři hodiny. Ke konci jsme si sami namíchali náš první nealkoholický drink. Také druhý den následovala teorie, ne už však tak dlouho.  Procvičovali jsme přípravu míšených nápojů – jak v shakeru, tak v tumbleru (míchací sklenice). Třetí den jsme míchali drinky a opakovali teorii, to abychom čtvrtý den uspěli při zkouškách. Čtvrtý den nás čekaly zkoušky. Nejprve jsme vyplňovali písemný test a následně jsme míchali jeden nápoj v tumbleru a druhý nápoj v shakeru. Tento nápoj jsme si pak mohli vypít. Poslední den kurzu jsme jeli do tréninkového centra paní Endlicherové v Brně. Zde pro nás měli nachystané dva bary, na kterých jsme připravovali drinky. Každý účastník kurzu měl zhotovit míšený nápoj dle vlastní receptury. Čistě nealkoholický. Naším úkolem bylo sestavit recepturu, vymyslet „správný“ název, nápoj připravit a nechat jej ohodnotit komisí. Podobně jako na barmanských soutěžích. Mezi názvy námi připravených nápojů se objevil třeba Borůvkový sen, Borůvkové pokušení, Vodník či Bali. Při jejich přípravě jsme měli možnost využít všech speciálních sirupů určených pro barmany, které jsou na trhu k dispozici. Například dýňový, fialkový, růžový, levandulový, okurkový nebo chilli, ale také mnohem běžnější sirupy jako jsou mandlový, karamelový, banánový či jahodový. Tréninkové centrum paní Endlicherové je příjemně zařízené, útulné a působí velmi domácky,“ hodnotí průběh barmanského kurzu jeho absolventi.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Nepřehlédněte


Z domova

Zpěvná Šumava – víkend plný hudby v Kašperských Horách

První ročník akce Zpěvná Šumava, která se koná 20. – 22. dubna v malebných Kašperských Horách, nabídne mimořádný hudební zážitek: Čtyři pěvecké sbory ve...

09. 04. 2018

číst dál


Mice Gastro

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

Chystá se dotisk úspěšné kuchařky Eduarda Levého „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“

24. 08. 2018

číst dál