Menu

Barmanem za týden

14. 03. 2018

Studenti gastronomických oborů Kuchař – číšník a Hotelnictví a turismus ze znojemské Přímky měli možnost získat certifikát o absolvování kurzu pro barmany. Ten probíhal celý týden počátkem března. Bonusem na závěr pak byl jednodenní pobyt v NcM Vzdělávacím středisku  PhDr. Zdeňky Endlicherové v Brně.
„První den byl především o teorii, té jsme věnovali více než tři hodiny. Ke konci jsme si sami namíchali náš první nealkoholický drink. Také druhý den následovala teorie, ne už však tak dlouho.  Procvičovali jsme přípravu míšených nápojů – jak v shakeru, tak v tumbleru (míchací sklenice). Třetí den jsme míchali drinky a opakovali teorii, to abychom čtvrtý den uspěli při zkouškách. Čtvrtý den nás čekaly zkoušky. Nejprve jsme vyplňovali písemný test a následně jsme míchali jeden nápoj v tumbleru a druhý nápoj v shakeru. Tento nápoj jsme si pak mohli vypít. Poslední den kurzu jsme jeli do tréninkového centra paní Endlicherové v Brně. Zde pro nás měli nachystané dva bary, na kterých jsme připravovali drinky. Každý účastník kurzu měl zhotovit míšený nápoj dle vlastní receptury. Čistě nealkoholický. Naším úkolem bylo sestavit recepturu, vymyslet „správný“ název, nápoj připravit a nechat jej ohodnotit komisí. Podobně jako na barmanských soutěžích. Mezi názvy námi připravených nápojů se objevil třeba Borůvkový sen, Borůvkové pokušení, Vodník či Bali. Při jejich přípravě jsme měli možnost využít všech speciálních sirupů určených pro barmany, které jsou na trhu k dispozici. Například dýňový, fialkový, růžový, levandulový, okurkový nebo chilli, ale také mnohem běžnější sirupy jako jsou mandlový, karamelový, banánový či jahodový. Tréninkové centrum paní Endlicherové je příjemně zařízené, útulné a působí velmi domácky,“ hodnotí průběh barmanského kurzu jeho absolventi.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Nepřehlédněte


Mice Z domova

CzechTourism spouští kampaň ke sta letům česko – slovenské vzájemnosti

Česká republika zve na velkolepé oslavy. U příležitosti stého výročí vzniku Československa i ostatních zásadních milníků uplynulého století pořádá desítky...

19. 05. 2018

číst dál


Z domova

Jiří Srnec vrací Mágii na jeviště

Lidé, kteří mají úspěch v zahraničí, se těžko stanou úspěšní i doma. Je to nedorozumění, že to, co má úspěch venku, nemůže mít úspěch i doma.

03. 08. 2017

číst dál


Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar