Menu

Z golfového hřiště do lázní

20. 07. 2020

golf115

Letos slaví mistrovské 18 jamkové golfové hřiště Royal Golf Club Mariánské Lázně 115 let od svého založení. Portál www.marianske-lazne.info, který je největším online zprostředkovatelem hotelových pobytů a balíčků v Mariánských Lázních se zaměřením na individuální klientelu, připravil u této příležitosti atraktivní akční nabídku a možnost zahrát si na jednom z nejslavnějších hřišť jen za 115 Kč / greenfee. Portál nabízí za tuto cenu celkem 115x greenfee pokud si host zarezervuje pobyt alespoň na 4 noci přes www.marianske-lazne.info nebo telefonicky na 777 722 045. Při rezervaci je nutné uvést heslo "Golf115". Akce platí pro nové rezervace od 16.7. do 31.10.2020 nebo do vyprodání voucherů. Na dospělou osobu / pobyt platí vždy 1 greenfee. Green fee jsou aktivována až po zaplacení pobytu na hotelu. 

Mariánské Lázně jsou nejen světoznámými lázněmi s jedinečnou atmosférou nabízející tradiční léčebné procedury založené na zdejších přírodních léčivých zdrojích a mimořádně čistém ovzduší, ale díky zdejšímu osmnáctijamkovému hřišti Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, oceněnému titulem britské královny Alžběty II, také vyhledávanou a velmi oblíbenou golfovou destinací. Dopřejte si jedinečnou kombinaci golfu na jednom z nejkrásnějších hřišť u nás a blahodárnou regeneraci při lázeňských a wellness procedurách, masážích, relaxačních aroma koupelích a zábalech. 

Spojte jedinečnost golfu a animačního programu Coolonáda v Mariánských Lázních:




Royal Golf Club Mariánské Lázně 

Hřiště Royal Golf Clubu Mariánské Lázně je příkladem klasického typu skotských a irských hřišť své doby. 18 jamkové hřiště leží na úpatí Slavkovského lesa, 787 metrů nad hladinou moře, převážně v rovinaté části. Vzniklo roku 1905 a je tudíž nejstarším hřištěm na našem území. Hřiště bylo založeno a slavnostně otevřeno 21. 8. 1905 anglickým králem Edwardem VII. Po přestřižení inaugurační pásky se král podepsal zlatým perem do pamětní knihy a zároveň se stal prvním zakládajícím členem klubu. Royal Golf Club Mariánské Lázně je jediný ve střední Evropě, který se může pochlubit tak významnou minulostí. Nesporným vyvrcholením historie klubu je získání práva užívat titul „Královský golfový klub“ (Royal Golf Club Mariánské Lázně) velkorysým rozhodnutím britské královny Alžběty II. v roce 2003 a následnou návštěvou Jeho královské Výsosti prince Edwarda, hraběte z Wessexu. Hřiště tvoří kompaktní jasně ohraničený areál, z nějž vybočují pouze dvě jamky dostavěné v roce 1978, aby nahradily dvě příliš krátké a stěsnané jamky původní. Greeny jsou ve srovnání s nově budovanými hřišti velmi malé, ale dobře chráněné bunkery. Hřiště je z větší části rovinaté. Na první pohled se může zdát snadné, při hře se však objeví řada nástrah, vyžadujících přesnou technickou hru. Je obklopeno z velké části jehličnatými lesy, díky čemuž je na něm příjemně i ve velmi horkých letních dnech. V mnoha místech se otevírá výhled do okolní krajiny, která je přírodní a není rušena žádnou zástavbou. Vzduch je plný kyslíku a nasycený ozónem a je proto opravdovým pohlazením pro plíce hráčů. Atmosféru dotváří klubovna v tradičním anglickém stylu.

Přijeďte si zahrát na jedno z nejslavnějších hřišť jen za 115 Kč / greenfee. 
Připravil Ondřej Hampl.  

https://marianske-lazne.info/cz/golf/golf115
www.golfml.cz



Archiv
for kids