Menu

Wizz Air zahájil přímé lety do Jerevanu

28. 06. 2023

Kaskádový komplex, arménské úložiště rukopisů Matenadaran či klášter Geghard zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. To vše nabízí Jerevan, kam dopravce Wizz Air v pondělí 26. června slavnostně zahájil provoz z Letiště Václava Havla Praha. Linka na Mezinárodní letiště Zvartnots nabídne v letním letovém řádu spojení každé pondělí a pátek, v zimě každé úterý a sobotu. Lety bude obsluhovat moderní Airbus A321neo pro 239 cestujících.

„Nová linka do Jerevanu má velký potenciál. Věříme, že bude zajímavá nejen pro turisty z obou zemí, kteří budou moci vyrazit za poznáváním v létě i zimě, ale díky snadnějšímu cestování bude mít pozitivní vliv také na hospodářskou spolupráci mezi Českem a Arménií,“ říká Jiří Vyskoč, výkonný ředitel Rozvoje leteckého obchodu Letiště Praha.

Jerevan, hlavní město Arménie, se nachází podél řeky Hrazdan. Rychle se rozvíjející a živé město bylo založené již v roce 782 př. n. l. a každoročně láká turisty z celého světa svou fascinující směsí aktivního městského života a dávné historie. Další oblíbenou aktivitou mezi turisty je návštěva známého výrobního areálu „Yerevan Brandy Company“, kde ochutnají nejcharakterističtější nápoj regionu – koňak. Arménie je zemí s bohatou kulturní historií, úchvatnou přírodou a živou současnou kulturou.

Zsuzsa Trubek, manažerka korporátní komunikace společnosti Wizz Air, dodává: „Jsme nadšeni, že jsme zahájili naši novou linku z Prahy do Jerevanu. Tato nová linka poskytne větší propojení mezi Českem a Arménií za přijatelné ceny a nabídne cestujícím větší výběr. Jsme odhodláni poskytovat našim cestujícím výjimečné služby a pohodlí a toto nové spojení posiluje naši oddanost rozšiřování naší sítě a uspokojování vyvíjejících se požadavků cestujících. Těšíme se, že přivítáme cestující na palubě a poskytneme jim jedinečný zážitek.“
Připravila Klára Divíšková.

https://wizzair.com/cs-cz#/
https://twitter.com/pragueairport
www.prg.aero



Archiv