Menu

Takový byl ITEP 2019

03. 10. 2019

Veletrh ITEP je jedním z největších mezinárodních veletrhů cestovního ruchu Česku. Každoročně se ho účastní přes 140 vystavovatelů a navštěvuje přes 12 tisíc lidí. Pojďte se s námi za tím letošním ohlédnout spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem, jeho náměstkyní pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr. Ivanou Bartošovou a některými z vystavovatelů.



Pane hejtmane, ITEP už je tradičním hojně navštěvovaným veletrhem.

Máte pravdu, přestože většina lidí při plánování cest a dovolených už spoléhá na internet, stále je velké množství těch, kteří si žádají konvenční cestu. O svých cestovatelských záměrech si chtějí popovídat se zástupci destinací a odnést materiály s jejich nabídkou. Kouzlo našeho veletrhu je i v tom, že v jednou okamžiku se na jednom místě shromáždí lidé z oboru. Vyměňují si zkušenosti a zároveň informují své potenciální klienty.



Paní náměstkyně, jak cestovní ruch podporuje hospodářství Plzeňského kraje?
Čím dál výrazněji. Spolu s rostoucí oblibou našich turistických destinací se zvyšují nejen počty turistů a doba jejich setrvání na území Plzeňského kraje, ale i to, co je pro fungování tržní ekonomiky zásadní: objem peněz, které tu utratí za nákupy zboží a služeb. U domácích turistů meziroční nárůst dosáhl 12 %, u zahraničních 19 %. Pochopitelně spolu s tímto trendem sílí i zázemí ubytovacích zařízení, restaurací, a vlastně takřka všech služeb a produktů, které jsou v kontaktu s turisty a návštěvníky.
Veletrh ITEP je jedním z dílků naší propagace. Navštěvujeme i další veletrhy. V Česku, Polsku, Rusku, Německu a Rakousku. Také pořádáme řadu press tripů, a to i na podporu projektů, jako je například Zlatá stezka nebo Barokní festival. Ten zasahuje takřka celé území Plzeňského kraje. Baroko prezentujeme jako dobu tvorby krásné hudby, obrazů a odívání. Prezentujeme nejen památky, ale i barokní krajinné scenérie Plzeňského kraje.



Vystavovatelů jsem se ptal, proč se rozhodli vystavovat na ITEPu.
Je to zajímavý veletrh, který nám dává možnost prezentovat turistické oblasti a atraktivity Moravskoslezského kraje na zajímavém, ekonomicky silném a pro nás relativně vzdáleném zdrojovém trhu domácího cestovního ruchu.
Jan Smíga, Moravskoslezského kraj, www.msk.cz

OSTRAVAINFO!!! nově zajišťuje činnost společnosti destinačního managementu, a tak jsme se rozhodli, že se budeme věnovat i domácím veletrhům. Na ITEP jsme měli výborné reference, což se tu potvrzuje.
Jiří Šimon, OSTRAVAINFO!!!, www.ostravainfo.cz

Město Chomutov, které zde prezentujeme, jezdí na ITEP řadu let. Jsem velice ráda, že se návštěvníci veletrhu o naše město, Kamencové jezero a další cíle hodně zajímají.
Lenka Vaňková, Statutární město Chomutov, www.chomutov-mesto.cz

Na ITEP jezdíme od prvního ročníku. To byl ještě v Domě kultury přezdívaném „Dům hrůzy u Radbuzy“. Pozitivně kvituji, že se přestěhoval do sportovní haly. Podle vzoru ITEPU jsme v jižních Čechách začali dělat Jihočeský kompas, nyní Travelcon. I proto sem jezdíme rádi.
Marcel Goetz, Česká pohádková akademie z.s., www.pohadkovekralovstvi.cz

Část našich zákazníků je z Plzně a ze západních Čech, proto se jim představujeme přímo u nich. Thermalpark Dunajská Streda je jedním z nejoblíbenějších rekreačních středisek jižního Slovenska. V srdci Žitného ostrova v krásném prostředí skýtá dokonalou relaxaci všem věkovým kategoriím.
Katarína Horváthová, Thermaplpark DS, a.s., www.thermalpark.sk/cz 

Na ITEPu se nám líbí pestrost. Rostoucí zájem o domácí pobyty a objevování krás Olomouckého kraje je pozitivním faktorem. Chceme, aby náš kraj navštěvovali i lidé z pro nás vzdálenějších částí republiky, a tak jim svou účastí vycházíme vstříc.
Martina Želmánková, Olomoucký kraj, www.olkraj.cz

Připravil Matouš Kainc, Foto - Všudybyl.

www.itep-plzen.cz

Logo




Archiv