Menu

Vídeňská kultura v celé kráse

19. 11. 2022

Koncem října se uskutečnila první část našeho maturitního projektu do Vídně s názvem Vídeňská kultura požitků v celé své kráse, která byla připravena námi, žáky 4. ročníku oboru Hotelnictví a turismus, a to Lenkou Trochtovou, Hanou Kopeckou, Claudii Balážovou, Natálii Ficovou, Ondřejem Širůčkem a Tomášem Willmannem. Cílem bylo uspořádat zážitkové dopoledne pro vybrané třídy naší školy, a to za poznáním kavárenské kultury a zajímavých turistických cílů ve Vídni.

Sraz účastníků byl o půl sedmé ráno na autobusovém nádraží ve Znojmě u pošty. Odjezd ze Znojma byl v 6:45. Účastníky jsme v autobuse potěšili dárkovou taškou i výklady, které jsme si pro ně připravili. Cesta trvala hodinu a půl, na náměstí Maria-Theresien-Platz jsme dorazili v 8:35. V průběhu exkurze jsme informovali účastníky o každé zastávce na programu.

První zastávka byla u Uměleckohistorického muzea a Přírodovědeckého muzea, následně jsme zamířili k Burgtheateru a Rathausu. Dále byl na řadě náš kavárenský pětiúhelník, který začínal kavárnou Landtmann, pokračoval kavárnou Central, dále kavárnou Demel, kavárnou Hawelka a končil kavárnou Aida. Odtud jsme se přesunuli k Hotelu Sacher, kde jsme se rozdělili na dvě skupiny. První skupinu čekala v 11 hodin nezapomenutelná prohlídka Hotelu Sacher, druhá skupina měla stejný čas na programu návštěvu muzea Albertina, které se nacházelo hned za hotelem Sacher.





Po prohlídkách jsme se všichni sešli o půl jedné opět před Hotelem Sacher, kde byl následně rozchod. Povinností během rozchodu bylo navštívit libovolnou kavárnu a ochutnat produkt z nabídek. Ve dvě byl sraz opět u Hotelu Sacher, kde jsme se společně vydali k Hofburgu. Následně nás čekala poslední zastávka, a to Mariahilfer straße. Na třetí hodinu odpoledne jsme se pomalu přesouvali na náměstí Maria-Theresien-Platz, kde už nás čekal autobus zpátky do Znojma. Příjezd byl o půl páté. Rozcházeli jsme se spokojeností, že se nám dnešní den vydařil.
Připravila Lenka Trochtová, žákyně čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus.

www.sousoszn.cz



Archiv
for kids