Menu

Dny české státnosti pod taktovkou znojemské Přímky

06. 10. 2018

haag_2

Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let.
„Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda.
Připravila Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz

  



Nepřehlédněte


Mice

Německo dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky

Německo znovu dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky, zatímco USA se propadají na šesté místo.

11. 01. 2018

číst dál


Vzdělávání

Titul Mladý řemeslník 2017 získaly studentky ze znojemské Přímky

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska letos ocenilo dvacet nejlepších žáků středních škol učňovských a odborných oborů maturitního vzdělání z...

30. 10. 2017

číst dál