Menu

Dny české státnosti pod taktovkou znojemské Přímky

06. 10. 2018

haag_2

Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let.
„Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda.
Připravila Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz

  



Nepřehlédněte


Z domova

Příjmy Česka z cestovního ruchu jsou větší, než z telekomunikačních služeb

Příjmy z příjezdového cestovního ruchu dosáhly v prvním pololetí 82 miliard korun a meziročně tak vzrostly o 2,8 procenta.

17. 09. 2019

číst dál


Vzdělávání Gastro

Studenti z Přímky soutěžili v čepování piva

V sobotu 9. června 2018 se ve Znojmě uskutečnil již čtvrtý ročník oslav zlatavého hořkého moku pod názvem Pivní slavnosti Znojmo 2018.

12. 06. 2018

číst dál


Czech specials new