Menu

Dny české státnosti pod taktovkou znojemské Přímky

06. 10. 2018

haag_2

Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let.
„Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda.
Připravila Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz

  



Související články


Ze světa

Německo jako turistická destinace získává na kráse a rozmanitosti  

Otevření vnitřní německé hranice, ke kterému došlo dne 9. listopadu 1989, umožnilo nejen východním Němcům svobodně cestovat, ale i...

06. 09. 2019

číst dál


Doprava Ze světa

Za pádem CK Thomas Cook je fúze, dluhy a internet

Cestovní kancelář Neckermann, která je v Česku součástí CK Thomas Cook, má v zahraničí zhruba 1100 českých klientů. O tyto klienty se...

23. 09. 2019

číst dál


Czech specials new
Restaurace Novoměstský pivovar