Dny české státnosti pod taktovkou znojemské Přímky
06. 10. 2018
Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let. „Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda. Připravila Kateřina Kotoučová.