Menu

Vánoční trhy v Maďarsku: kompletní průvodce po vánočních trzích

26. 11. 2023

dsc_1162_budapest

Zažijte okouzlující vánoční trhy a hřejivé svátky po celém Maďarsku. Od slavné budapešťské Adventní baziliky, která již třikrát získala titul "Nejlepší vánoční trh v Evropě", až po Debrecín objevujte vánoční poklady, užijte si termální lázně a oslavte toto vzácné období. Nenechte si ujít sváteční kouzlo Maďarska!

Je třeba vidět: Adventní festival a vánoční trhy pred bazilikou sv. Štefana
Podle žebříčku European Best Destinations a na základě hlasování víc než 374 tisíc cestovatelů z celého světa byla Adventní bazilika již tři roky po sobě zvolena nejlepším vánočním trhem v Evropě. Jako vítěz ocenění Nejlepší vánoční trh v Evropě pro roky 2020, 2021 a 2022 patří Adventní bazilika bezpochyby mezi jeden z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě.
Kde vás láska vede za ruku
– s tímto sloganem se mezi 17. listopadem a 1. lednem 2024 opět otevřely brány Adventní baziliky, jedinečně krásného budapešťského vánočního trhu před bazilikou svatého Štěpána na jednom z nejpůsobivějších, nejkrásnějších a nejpůvabnějších náměstí maďarské metropole.

Letošní 12. ročník Adventní baziliky slibuje jedinečnou sváteční atmosféru. K vidění je na 120 místních řemeslníků, kteří připravili skutečné gastronomické zážitky spolu s doprovodným programem s mnoha překvapeními. Pravá, nefalšovaná vánoční atmosféra se opět přenese do srdce Budapešti na Svatoštěpánské náměstí!

Další významné vánoční trhy v Budapešti

Vánoční trh na náměstí Vörösmarty

 

Vánoční jarmark v Óbude (Fő tér)

 

 Vánoční trh na ulici Fashion Street (ulice Deák Ferenc)

 

Vánoční trh na náměstí Erzsébet

 

Adventní festival a ledová plocha v budově Bálna (velryba)

 

Adventní program v Hradní zahradě (Budín)


Vánoční trh v městském parku (Városliget)

 

Vánoční veletrh v nákupním centru Allee

https://www.budapestbylocals.com/christmas-markets-in-budapest/

 

Vánoční trhy v regionech

Eger
Kromě Budapešti nabízí skvělou příležitost ponořit se do sváteční atmosféry v Maďarsku také ostatní města. Každoroční vánoční trh v Egeru se koná na náměstí Dobó a je známý svým adventním programem. Trh se otevírá 25. listopadu a končí 24. prosince. Stánky jsou plné lákavých sladkostí a ručně vyráběného zboží. Pro autentický zážitek se můžete s řemeslníky i setkat a krátce si s nimi popovídat o jejich výrobcích. Vzduchem se line vůně skořice a perníku a hrnek svařeného vína je vše, co potřebujete k zahřátí!

Veszprém
Veszprém, Evropské hlavní město kultury v roce 2023 čeká na návštěvníky během čtyř adventních víkendů s koncerty, gastronomickými zážitky a krásnými vánočními trhy. Na vánočních trzích, které se nacházejí ve starém městě, se podává široká nabídka maďarské kuchyně, například tradiční rybí polévka, pečená klobása, gulášová polévka, langoše a trdelníky. Trhy zvou návštěvníky do kouzelného světa, kde se vše točí kolem Vánoc.

Pécs
Adventní čas je v hlavním městě kraje Baranya vždy výjimečný.  Ve městě se scházejí příbuzní a známí, aby si užili vánoční atmosféru na jarmarku. Vůně svařeného vína, koláčů a pečených kaštanů prostupuje náměstím Széchenyi a spolu s melodiemi sborových hudebníků a světly se hlavní náměstí města mění v opravdovou klenotnici. Nejmladší členové rodiny mohou v neděli navštívit Mikulášův dům, obdivovat nasvícené obrazy a sledovat slavnostní zapálení svíček se svými rodiči. Széchenyiho náměstí se během adventu promění v pohádkový vánoční trh, který se otevřel poslední listopadový den.

Szeged
Od 24. listopadu do 24. prosince se v Szegedu na Katedrálním náměstí probíhají adventní týdny. K vidění je malování světlem, žongléři s ohněm a obří kluziště. Szeged připravil také speciální selfie box, kde si návštěvníci mohou zaznamenat své oblíbené adventní okamžiky.

Vác
Vánoční trhy (20. listopadu - 31. prosince) na hlavním náměstí ve Váci čekají na návštěvníky s betlémem v lidské velikosti, ledovou plochou a jedinečným adventním věncem.

Debrecín
Debrecínský vánoční trh je kouzelným místem pro návštěvníky i místní obyvatele. Letošní trh, který se koná v kulisách historického centra města, slibuje spoustu svátečních dobrot a zážitků, které zahřejí u srdce. Od 25. listopadu do 23. prosince bude trh žít duchem sezóny. Prostřednictvím unikátního projektu nástěnných maleb na budovách se na něm objeví také vybrané fotografie a příběhy osobností spojených s Debrecínem, které se nenápadně podílejí na životě města.
Připravil Luděk Hladiš.

https://visithungary.com/cs
https://www.facebook.com/visithungary
Ihttps://www.instagram.com/visithungary/
https://www.tiktok.com/@visit_hungary

www.mojemadarsko.eu
www.cmok.eu
 



Archiv