Menu

V rámci oslav 100. narozenin pana Spejbla

24. 02. 2020

Divadlo Spejbla a Hurvínka připravuje pro své fanoušky v rámci oslav 100. narozenin pana Spejbla mnoho dárků. Jedním z nich je i právě dokončené CD Ať žije Spejbl! Jaro bude patřit v Divadle S+H všem věkovým kategoriím. V plném proudu jsou přípravy nového muzikálu pro dospělé HOTEL SPEJBL a také ojedinělého „miminího představení“ Žeryčku, Hop! pro ty úplně nejmenší.

AŤ ŽIJE SPEJBL!

Na tomto výběrovém CD z dílny Divadla S+H se představí Spejbl a Hurvínek jak v podání Josefa Skupy, tak v podání Miloše Kirschnera. Současný interpret Martin Klásek přidá kromě stávajících nahrávek i zbrusu novou scénku. Vůbec poprvé se na CD ve dvou povedených scénkách představí v pořadí čtvrtý interpret našich ušatých hrdinů – Ondřej Lážnovský. Posluchači tak budou moci zhodnotit stoletý vývoj tohoto klauna v dřevácích i s nadějným výhledem do budoucna. Speciální výběrové CD Ať žije Spejbl! bude v prodeji v dubnu.

Chystaná premiéra pro dospělé HOTEL SPEJBL 
Nová hra pro dospělé diváky HOTEL SPEJBL, autorů Mikiho Kirschnera, Robina Krále a Jana Lstibůrka, získává pevné obrysy. Jsou zhotovené téměř všechny loutky, zkoušky úspěšně běží a zároveň je dokončeno testování nových technologií, které se v této hře objeví. „Naše divadlo seznámí diváky v tomto zbrusu novém představení s podivnými ‚nocležníky‘ hotelu Spejbl, provede je spletitými zákoutími lidské duše a v duchu omnia vincit amor (láska nad vším vítězí) přinese i tolik potřebnou naději,“ říká spoluautor hry Miki Kirschner. Na představení spolupracují light-designéři či umělci věnující se sound-animaci. Představení vychází z původního projektu Robina Krále a Jana Lstibůrka Blázinec, na němž se hudebně podílely osobnosti jako Jiří Suchý, Marek Eben, Tomáš Hanák, Ewa Farna, Iva Pazderková a další. Premiéra nové hry pro dospělé HOTEL SPEJBL je plánována na říjen 2020.

Nové unikátní představení pro nejmenší diváky!
Divadlo S+H pilně připravuje interaktivní „miminí“ představení Janky Ryšánek Schmiedtové a výtvarníka Davida Janoška – Žeryčku, Hop! Toto představení plánované na červen je určené již pro děti od jednoho do tří let. Připravena bude podívaná pro všechny smysly každého mimiňáka. Pro pejska Žeryka se obyčejná procházka do parku změní v nádherné dobrodružství. Děti se spolu s ním mohou vydat do světa nad zemí. Do světa těch, co umí létat, ptáků i mraků, do světa planet, kouzelných vesmírných tvorů a zářících hvězd. Představení trvá půl hodiny a poté následuje dětská herna.

Co přinese únor a březen v Divadle S+H?
Nejbližší dny patří veleúspěšné hře Past na Hurvínka, což je představení na motivy legendární hry Miloše Kirschnera a Vladimíra Straky s detektivní zápletkou. Diváci se vydají s Hurvínkem hledat jeho ztracenou koloběžku. Hurvínek však není sám, kdo ve městě něco hledá, a podezřelý je Hurvínkovi už úplně každý – pošťáci, školník i policajt. Nebo že by za ztrátu koloběžky mohl taťulda, bábinka, nebo dokonce Žeryk s Máničkou?
„V březnu se naši fanoušci mohou také zúčastnit víkendových zážitkových workshopů, které navazují na konkrétní představení a umocňují zážitek z jeho zhlédnutí,“ dodává Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka. Pedagogicky vzdělaní lektoři provedou děti tématem představení, a ty tak nahlédnou příběh i z jiné perspektivy, nejen díky zábavným aktivitám. 
Připravila Darina Miklovičová, foto Radovan Janouschek.

www.spejbl-hurvinek.cz
www.facebook.com/DivadloSH 
www.instagram.com/divadlosh
twitter.com/HurvinekSpejbl

 

 



Archiv
for kids