Menu

Světová pivní pečeť 2019 a Zlatá pivní pečeť

05. 01. 2019

received_1897721690252582

Srdečně Vás zveme k účasti na 29. ročníku Mezinárodního pivního festivalu spojeného s degustačními soutěžemi Světová pivní pečeť / World beer seal 2019 a Zlatá pivní pečeť / Gold brewers seal 2019, který proběhne 11. - 16. února 2019 na Výstavišti v Českých Budějovicích. 
Festival je největší akce svého druhu v České republice, pod záštitou Statutárního města České Budějovice, Ministerstva zemědělství České republiky, Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky, Jihočeského kraje, Agrární komory České republiky a Hospodářské komory České republiky. Odborně se budou účastnit a spolupracovat Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Česká zemědělská univerzita v Praze a Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích a střední potravinářské školy.
Veřejná část Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích poskytne pivovarům možnost nabídnout a prezentovat svou produkci návštěvníkům, hostům a odborníkům, a to v pavilonu Z na Výstavišti České Budějovice ve dnech 14. – 16. února 2019. V roce 2018 své výrobky představilo 65 výrobců s nabídkou stovek druhů piva a cideru. Byly zde zastoupeny velké nadnárodní firmy, střední pivovary, minipivovary, pivovarské domy, zahraniční výrobci a obchodníci s pivem z řady zemí. Příjemné prostředí, připravený doprovodný kulturní program, velká nabídka kvalitních, neznámých a zajímavých piv, pochutin a specialit přilákalo na festival více než 5 000 návštěvníků.
Významnou a nedílnou součástí Mezinárodního pivního festivalu je prestižní degustační klání o ocenění Světová pivní pečeť /World beer seal 2019 a Zlatá pivní pečeť / Gold brewers seal 2019. Loni se soutěže zúčastnilo 245 pivovarů z 20 zemí celého světa ve 33 kategoriích. Soutěžilo 1 112 různých druhů piv. Tradiční součástí festivalu byly i dvě soutěžní kategorie pro výrobce cideru  o titul Světová cider pečeť /World cider seal  a dvě kategorie pro výrobce minerálních vod o titul Zlatý český pramen.
Expertní degustace se uskuteční za účasti odborníků v oblasti pivovarnictví, potravinář- ství a certifikace kvality. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží bude ga- rantována mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získávají i právo užívat příslušné označení k propagačním účelům. Degustace proběhnou od pondělí 11. února do pátku 15. února 2019 v pavilonu R2 na Výstavišti České Budějovice.
Bude pro nás potěšením přivítat Vás jako hosty, či ještě lépe jako aktivní účastníky degustačních soutěží, anebo jako ty, kteří budou své nápoje na festivalu veřejně prezentovat. Pro případ, že projevíte zájem o účast, přikládáme k této pozvánce další informace.
Alois Srb, ředitel festivalu

www.pivnipecet.cz
www.worldbeerseal.com
www.vcb.cz



Archiv