Menu

Starodávný jarmark

08. 08. 2023

V sobotu a neděli 12. a 13. srpna 2023 v Rožnově pod Radhoštěm ožije Dřevěné městečko bohatým programem pro celou rodinu. Zavítají sem šermíři, hudebníci, divadelní umělci, výrobci a prodejci. Ve dvou dětských koutcích si mohou nejmladší návštěvníci tvořit a hrát, v provozu bude historický kolotoč a vodník Rambousek převeze všechny odvážlivce po rybníčku na své pověstné loďce Titanic. Zpestřením programu pro dospělé bude během nedělního dopoledne Swingová tančírna, při níž si zájemci mohou zkusit swingovat pod vedením zkušených lektorů.




„Pro návštěvníky jsme nachystali pestrý kulturní program, ve kterém zazní středověká hudba, swingové melodie i hudba 50. a 60. let 20. století. Vystoupí citerové soubory z Česka a Slovinska, šermíři ze souboru Gryff a po oba dny bude připravena bohatá nabídka jarmarečního zboží a pouliční prodej párků,“
pozval Jindřich Ondruš, generální ředitel.





V nabídce jarmarečního zboží bude keramika, šperky, lidové hudební nástroje, výrobky ze šustí či ovčí vlny, dřevěné misky nebo dřevěné hračky pro děti.  K vidění bude výroba zuberských metel, ukázky drátování, točení na hrnčířském kruhu, zdobení perníčků, předení na kolovratu, tkaní koberečků, broušení nožů a nůžek. V zahradě fojtství vznikne cukrárna a historická pražírna kávy. Placky přímo z pece budou moci návštěvníci ochutnat u Fojtství z Velkých Karlovic. Dětský koutek u Janíkovy stodoly nabídne historický kolotoč, soutěže – chůdy, šipky, fotoateliér, tvůrčí dílny s výrobou plstěných ozdob a malovaných oveček z ořechových skořápek. Zájemci si mohou zahrát kuželky v historické kuželně u Vaškovy hospody a děti na louce u potůčku kuličky, skákání gumy, hru mikádo anebo si jen tak prozpěvovat při programu Tudlikání s Lenkou Hollainovou.

starodvn_jarmark__5

VSTUPNÉ na program - základní: 160 Kč  • snížené: 130 Kč • dětské: 70 Kč • rodinné: 320 Kč
Připravila Pavlína Polášková. 

www.vmp.cz
www.facebook.com/VMPRoznov 

 

 

 



Archiv