Menu

Nový Israel Bike Trail

08. 03. 2019

Na propagaci aktivit cestovního ruchu v izraelské poušti byl zaměřen workshop pořádaný Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a cestovní kanceláří Allround Service International Consulting. Vystoupili na něm Ludvík Mlch z pražské kanceláře EL AL Israel Airlines; Shahar Shilo z The Negev Friendly Desert; Boaz Sar Shalom – desert adventure, nabízející surfování na písečných dunách; průvodce Aleš Baba z Elathaaravy; Gil Hovav s informacemi o regionu Eilot ležícím severně od Eilatu; Dorit Korine z Negev Highland Experience s nabídkou specializované agroturistiky; Rozi Perez z Iris Desert Hotel v Yerohamu ležícího nedaleko Maktesh Hagadol; a Gili Sofer, který prezentoval činnost společnosti destinačního managementu města a regionu Arad. Účastníci workshopu se seznámili s přípravou nové cyklotrasy Israel Bike Trail a množstvím dalších míst a akcí. Výkonného ředitele Česko-izraelské smíšené obchodní komory Mgr. Ondřeje Bočkaye jsem se při té příležitosti otázal, co je vedlo k tomu, workshop zorganizovat.

3

Hlavní poděkování za uskutečnění tohoto workshopu patří našemu členovi Wofgangu Quilitzovi, majiteli cestovní kanceláře Allround Service International Consulting, který ve spolupráci se svými izraelskými partnery celou akci perfektně připravil, a naše komora dala tomuto podniku velmi ráda záštitu a podporu. Workshopu se také zúčastnili cestovní kanceláře ALEA Tours & Trade a KaretaTour, které jsou rovněž našimi členy.
Cestovní ruch má obrovský potenciál. Nejen příjezdy izraelských turistů do Česka. Podporujeme i opačnou relaci, neboť přispívá k rozšiřování obzorů a navazování užitečných vztahů, což je také jedno z poslání naší komory, aby se prohlubovaly vzájemné česko-izraelské vztahy. Workshopu se zúčastnilo početné osazenstvo izraelských touroperátorů a jejich prezentace byly opravdu zajímavé. Pouštní destinace Izraele jsou něco dalšího, co tato země může turistům nabídnout. Nejsou to tedy jen památky, ale i krásná příroda, která u českých cestovatelů – a zejména cykloturistů – čeká na objevení. Vzhledem k tomu, že Izraelci mají Čechy rádi, je to možnost dostat se do míst, kde se setkají s tradiční pohostinností a vynikající kuchyní.

www.cisok.cz 
www.asic.cz
www.negevtour.co.il  
www.d-irus.co.il/en/
www.kfarHanokdim.co.il
www.desert-shade.com
https://yehelim.com/en/
https://desert-bikeair.co.il
www.negevberama.co.il/
www.dibiz.com/boazmidbar-1




Archiv