Menu

Rekordních 35 tras představí jarní AutenTICké prohlídky s průvodci

22. 03. 2023

Jak jinak oslavit přicházející teplé počasí, než vyrazit ven do ulic. AutenTICké komentované prohlídky se odehrávají ve všech ročních obdobích, ale jaro je vždy výjimečné. Přináší totiž největší a nejbohatší spektrum témat a letos celkem 35 prohlídek!

„Oblíbenost našich autentických prohlídek neustále roste. Jen za loňský rok nadchly přes 2500 zájemců. Autentické jsou prohlídky nejen v tématech, ale také v osobnostech průvodců, kteří mají o místech nejen nastudováno, ale často i odžito. Každý rok tak nacházíme další zajímavá témata a vznikají nová partnerství. Navázali jsme například na skvělou loňskou spolupráci s Veletrhy Brno a letos, kdy brněnské výstaviště slaví 95 let od založení, jej projdeme křížem krážem. Slavit budeme i s Besedním domem,” láká Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Mezi 35 tématy najdete notnou dávku architektury – namátkou vybíráme například brněnskou okružní třídu, Wiesnerovské Pisárky, secesi v centru i mimo něj. Nově se seznámíte s Napoleonem v Brně, s klášterem voršilek nebo s velkou brněnskou asanací. S průvodci se opět vypravíte i do městských částí, opakují se oblíbené prohlídky Muraly v brněnském Bronxu a Romské Brno aneb židovský, německý a romský Cejl. Výlet za hranice centra Brna i všedních dnů nabídne botanická vycházka s Martinem Sedlákem s názvem Železniční divočinou jižního centra. Ke Dni matek je připravena prohlídka Za vším hledej ženu! a zváni jste i k poznávání brněnských kuriozit. Již třetí rok nebudou chybět ani běžecké trasy – Running tour BVV, Od vily Tugendhat k Cejlu, Vilky, parky kopečky a Running tour Áčkem.

Jarní autentické prohlídky opět doprovází originální fotografie Romana France. „Jmenuje se Béďa z Průmky a podtitul má Jaro je tu v plné kráse, zbóchnu buřta, mňamka zase. Béďa je legendární postavou brněnské hospody U Průmyslovky a odkojil pivem nemálo Brňáků i současných majitelů brněnských podniků, přestože sám už 25 let nepije. Ve své jarní fotce u kašny Parnas jsem propojil Béďovu vášeň pro jídlo, jeho dobrodružnou a veselou povahu a taky jaro – období, kdy se konečně otepluje, lidi chodí na Zelňák nakupovat a špekáčková sezóna je za rohem,” vysvětluje motiv fotografie Franc.

Kompletní seznam autentických prohlídek najdete na: autenticke-prohlidky-brno.cz. Zakoupíte tam i vstupenky, nebo si pro ně přijďte osobně do infocenter na Radnické 8 a Panenské 1.
Připravila Hana Novosadová, foto Petr Soldán, Jiřina Rittichová,
Michal Růžička a Roman Franc.


www.ticbrno.cz
www.autenticke-prohlidky-brno.cz

 



Nepřehlédněte


Rozhovory Gastro Hotelnictví

Rekordně úspěšný Česko-slovenský husí pochod.

Na to, čím se Česko-slovenský husí pochod letos liší od předešlých, jsme se ptali výkonného ředitele SIVEK HOTELS Viliama Siveka mladšího.

25. 11. 2020

číst dál


Z domova

V roce 2017 přijelo do Prahy přes 7,5 milionu návštěvníků

Množství domácích a zahraničních turistů v Praze se neustále zvyšuje a ani rok 2017 nebyl výjimkou. Loni Prahu navštívilo celých 7 650 000 osob a počet...

09. 02. 2018

číst dál


Archiv