Menu

Razítkovací hra v Pohádkových Krkonoších

21. 07. 2021



Jak hrát?

Stačí si ve spolupracujících krkonošských informačních centrech nebo na jednom z razítkovacích míst zakoupit brožurku Pohádkové Krkonoše – razítkovací hra – a hurá na cestu.

Vypravíte se až do 30 míst, kde získáte speciální razítka do brožurky. Za 3 nasbíraná razítka získáte krkonošské omalovánky nebo pexeso, za 5 razítek perličkovou ozdobu od firmy Rautis a za 10 razítek ZDRAVOU LAHEV – skvělého parťáka na další dobrodružství.

Záleží na vás a dětech, jak moc pilní budete a kolik míst navštívíte. Razítkovací hru můžete letos hrát do konce října.
Pokud nestihnete nasbírat dostatečný počet razítek pro vytouženou odměnu, nevadí. Brožurku si uschovejte a pokračujte ve sbírání příští rok.

Zapojte se do soutěží s cenami
Pokud se vám podaří do konce října 2021 nasbírat 10 razítek, budete s rodinou zařazeni do soutěže o dva vouchery v hodnotě 3.333 Kč na služby Resortu sv. František ve Špindlerově Mlýně.
Během srpna mají děti možnost soutěžit o voucher na dvoudenní rodinný pobyt na Labské boudě.

Sledujte stránky http://pohadkove.krkonose.eu/, www.krkonose.eu/pohadkove-krkonose-se-oteviraji a www.facebook.com/Krkonose.eu/, kde zjistíte více o soutěžích, podrobná pravidla razítkovací hry nebo informace o razítkovacích místech.

www.krkonose.eu/pohadkove-krkonose-se-oteviraji jsou bohatou „náručí“ možností a příležitostí k využití volného času
Pohádkové Krkonoše jsou návodem pro děti a rodiče, jak si užít dovolenou na horách. Na otázky odpovídá manažerka certifikované oblastní destinační společnosti Svazek Krkonoše Alena Cejnarová: K prvnímu dotazu: Jak vznikly? vysvětlila:
„Pohádky do Krkonoš patří. Stejně tak postavičky, které děti znají z knížek i televizních pohádek. Před sedmi lety vznikl nápad vymyslet projekt, který bude právě o nich. Pohádkoví kamarádi s Krakonošem vybízejí děti k výletům, dodávají motivaci poznávat zajímavá místa, poradí, poučí, pobaví. V letošním roce jsme obnovili razítkovací hru, vydali novou brožurku. Cílem je motivovat rodiče k aktivní dovolené s dětmi, vtáhnout je do hry a jejím prostřednictvím budovat pozitivní vztah k regionu, přírodě a pohybu.“

Už nějaký čas razítkovací hra běží, jak se líbí?
„Ano, hra je oblíbená. Po razítkovacích místech putují nejen děti s rodiči, ale také školní výlety. Za poslední dva ročníky soutěže se nám sešlo každoročně téměř tři stovky ústřižků od dětí, které si vyzvedly některou z drobných cen.“

Co nového je připraveno na letošní léto?
„Nová je knížka k prodeji s informacemi o 30 razítkovacích místech, s tipy na další zajímavosti, možnostmi občerstvení nebo dopravy, s dalšími hrami pro děti. Nové jsou odměny za nasbíraná razítka. Tou hlavní je Zdravá lahev – prima parťák na všechny další výlety a dobrodružství (www.zdravalahev.cz).
Jsou vyrobena nová pohádková razítka pro razítkovací místa, samolepky a plakáty označující konkrétní razítkovací místa. Do nového kabátu postupně oblékneme také stránky pohadkove.krkonose.eu v rámci redesignu. V neposlední řadě malířka Renata Oppeltová namalovala nové obrázky, které jsme využili jak v knížce pro sbírání razítek, tak i k další propagaci Pohádkových Krkonoš.“

Jak se s hrou seznámit předem?
„Rodiče mohou děti s tématem seznámit prostřednictvím webových stránek http://pohadkove.krkonose.eu/ nebo www.facebook.com/Krkonose.eu/, kde pravidelně probíhají soutěže s pohádkami. Informace o hře je možné získat i na razítkovacích místech či v krkonošských informačních centrech.
Knížku k razítkovací hře lze zakoupit za drobný peníz na všech 30 razítkovacích místech a také v krkonošských informačních centrech. Pak už jen stačí naplánovat výlet a začít sbírat razítka.“
Připravila Dáša Palátková.

http://pohadkove.krkonose.eu/
www.krkonose.eu
www.rozvoj.krkonose.eu
www.svazek.krkonose.eu
www.facebook.com/Krkonose.eu

krkonose_svazek_log   krkonose_log_1



Archiv
for kids