Menu

Přímka představila svůj nápad na brněnské radnici

28. 05. 2018

Studenti druhého ročníku oboru Cestovní ruch, Marcela Svobodová, Melisa Hradová, Filip Hron a Matěj Kotrnec ze znojemské Přímky, se zapojili do projektu Můžeš to změnit!  
delka_scn1026

Jak tento projekt vznikl? Na počátku byl workshop pro žáky základních škol a seniory, Mezigenerační občanská nauka. Nadšení účastníků vedlo k opakování a myšlence nového projektu, tentokrát pro studenty. Mladí lidé jsou připraveni změnit svět, jen často nevědí, jak. Studenti vidí ve svém okolí řadu věcí, které by bylo třeba zlepšit. Často jde o drobnosti, na jejichž nápravu nebyl čas, přestože denně otravují život obyvatel obce a vedou k jejich špatné náladě. Studenti mají k těmto změnám čas i energii. Chybějící zkušenosti a informace – a navíc potřebné kompetence a kontakty – mohou studentům doplnit místní politici a pracovníci obecních úřadů. Ti mohou energii a zápal mladých ve své obci nasměrovat tak, aby se začaly věci měnit k lepšímu.


Právě studenti z SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o. se díky nápadu zřídit WIFI na nádraží ve Znojmě dostali do finále, kam postoupilo dvanáct středních škol z Jihomoravského kraje. Následně se studenti zúčastnili konference na brněnské radnici, kde svůj projekt prezentovali. A co studentům projekt přinesl? Seznámili se s ostatními studenty i s politiky a úředníky ze svého okolí. Stali se součástí týmu, ve kterém společně vybrali problém. Vybrali to, co je štve, a s pomocí mentora vypracovali projekt. Setkali se s osobami, které ovlivňují jejich život, mohli jim říci svůj názor a získat je pro svůj projekt.
Připravila Květoslava Pykalová.

www.sousoszn.cz

  

 



Související články


Mice Ze světa

RAKtopia, první hudební a wellness festival v Ras Al Khaimah

Svátek hudby, umění, přírody a wellness na dvoudenním festivalu RAKtopia 22.-23. října 2022 v kempu Longbeach.

28. 07. 2022

číst dál


Mice Z domova

Turistické cíle středních Čech navštívili kyperští novináři

Zpopularizovat střední Čechy na Kypru – tohoto úkolu se zhostili hned čtyři kyperští novináři, kteří si ve dnech 24. a 25. října...

09. 11. 2018

číst dál


Archiv