Menu

Přímé letecké spojení Praha – Casablanka

13. 10. 2018

Od 2. dubna 2019 začne letecká společnost Air Arabia Maroc provozovat přímé letecké spojení mezi Prahou a Casablankou. Linka bude cestujícím k dispozici dvakrát týdně, vždy v pondělí a čtvrtek. Operována bude letadlem typu Airbus A320 v konfiguraci jedné cestovní třídy pro 168 cestujících.
Praha měla pravidelné přímé letecké spojení do Casablanky naposledy v 80. letech. Podle odhadů by jej nyní mohlo využít téměř 14.000 cestujících v jednom směru ročně. „Letiště Praha již několikátou sezonu nabízí přímé letecké spojení do téměř všech důležitých destinací v Evropě. Jsme proto rádi, že nyní můžeme naši nabídku destinací rozšiřovat také v severní Africe. Casablanca se stane již pátou destinací v tomto regionu s přímým pravidelným leteckým spojením z Letiště Václava Havla Praha,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Nová linka Air Arabia do Casablanky bude cestujícím k dispozici v těchto časech:

 

Casablanka – Praha*

Praha – Casablanka*

pondělí, čtvrtek

14:50–19:40

20:30–23:35






* Uvedené časy jsou místní.


Casablanka je největší město a přístav v Maroku. Zároveň je hlavním městem regionu Velká Casablanka a nejvýznamnějším hospodářským a kulturním střediskem země. Žije zde téměř 3,5 milionu obyvatel. Je zároveň městem, které zaměstnává přes polovinu pracovní síly Maroka. Centrum Casablanky bylo postaveno francouzskými architekty v moderním pojetí maurského stylu. Najdeme zde dlouhé příměstské pláže, moderní nákupní střediska i bohatý noční či kulturní život.
Prodej letenek již začal na webových stránkách dopravce www.airarabia.com.  
Připravila Kateřina Pavlíková.

www.airarabia.com
www.prg.aero

 



Nepřehlédněte


Hotelnictví

Praha spouští web ke sdílenému ubytování

Na fenomén sdíleného ubytování hlavní město Praha zareagovalo spuštěním webových stránek. Jsou určeny pro ubytovatele i ubytované, proto web funguje vedle české...

10. 11. 2017

číst dál


Mice

CzechTourism představí novou veletržní expozici

Přehledné a jednoduché uspořádání, velkoformátové obrazy, atypické osvětlovací prostorové bannery, výrazné označení – to jsou hlavní atributy nové...

17. 01. 2019

číst dál


Archiv
Česká chuťovka
ahr - volba