Menu

Musíte před vstupem nebo opuštěním Dominikánské republiky odeslat nějaký formulář?

06. 04. 2021

Od 29. listopadu 2020 musí všichni zahraniční i dominikánští cestující, kteří vstupují na půdu Dominikánské republiky nebo ji opouštějí komerčními lety, vyplnit elektronický formulář pro vstup a výstup, který propojuje formuláře čestného prohlášení o zdraví cestujícího, celního prohlášení a mezinárodní kartu nástupu na palubu a výstupu.   

Mezi  29. listopadem 2020 a 30. dubnem 2021 přijímají dominikánské úřady pro vstup do země oba typy  formulářů: současnou papírovou a novou prostřednictvím digitálního systému. Od 1. května 2021 bude používání elektronických formulářů povinné.

Formulář je v angličtině, španělštině, francouzštině, italštině, němčině, portugalštině a ruštině a naleznete ho na následujícím odkazu https://eticket.migracion.gob.do. Cestující vyplní dva  formuláře – jeden pro příjezd a druhý pro odjezd. Systém tak vygeneruje dva QR kódy.

Na dominikánských letištích je přístup na internet zdarma, takže cestující, kteří před příletem do země formulář nevyplnili, mohou tak učinit po přistání. Abyste ušetřili čas během příjezdu, doporučujeme vyplnit formulář do 72 hodin před cestou, vytisknout nebo pořídit snímek obrazovky s QR kódem, a mít jej po ruce až do příjezdu, kde bude naskenován celní kontrolou. QR kód nebude při odletu naskenován, ale je to potvrzení, že formulář byl vyplněn správně. Pokud cestující potřebují provést nějaké změny ve formuláři, budou muset vyplnit nový formulář.

V současné době dochází k technickým potížím při vyplňování formulářů https://eticket.migracion.gob.do/ pomocí zařízení Apple (chytré telefony a tablety) a mj. ve vyhledávačích Safari a Internet Explorer. Úřady neustále pracují na zdokonalování systému a doufají, že tento problém vyřeší co nejdříve. V tuto chvíli doporučujeme cestujícím se zařízeními Apple jej dokončit pomocí počítače a jiného prohlížeče, například Google Chrome. V současné době systém pracuje správně pomocí zařízení Android.

Další informace a instruktážní video najdete na adrese: https://viajerodigital.mitur.gob.do/.

Cestující, kteří přiletí soukromými lety, neobchodními plavidly, trajekty, výletními loděmi atd., nemusí vyplňovat elektronický formulář. Pro výše uvedené cestující bude platit tištěný formulář Čestného prohlášení o zdraví cestujícího, celního prohlášení a mezinárodní karty pro  nalodění a vylodění.
Připravila Leila Budecker.

https://eticket.migracion.gob.do.
https://viajerodigital.mitur.gob.do/
www.godominicanrepublic.cz
www.drtravelcenter.com/es



Archiv
for kids