Menu

Mistrovství Evropy v maratonu horských kol 2022 hostí letos Jablonné v Podještědí

31. 01. 2022

Jedna z největších sportovních událostí roku 2022 v Libereckém kraji, UEC Mistrovství Evropy v maratonu horských kol 2022, se pojede třetí červnový víkend v Jablonném v Podještědí a v Lužických horách.

„Jsem rád, že se tak významný závod, jakým mistrovství Evropy bezesporu je, uskuteční na území Libereckého kraje,“ říká Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Na společném jednání náměstka Dana Ramzera, prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka, zástupců pořadatelského města starosty Jiřího Rýdla, místostarosty Petra Sadílka a organizátorů z Pakli sport klubu Jablonné v Podještědí, se všichni zúčastnění domluvili na vzájemné spolupráci. Tu Liberecký kraj spolu s pořadateli mezinárodního klání stvrdí podpisem memoranda o spolupráci. Na podporu evropského šampionátu má Liberecký kraj v rozpočtu vyčleněnou částku ve výši jednoho milionu korun.

Pořadatelskou štafetu přebírá Česko od švýcarského Evolène, kde se mistrovství Evropy konalo v loňském roce.

„Boje o titul mistra Evropy v kategorii elite muži a ženy a kategorie masters (závodníci starší 35 let) se uskuteční na trasách 100 a 70 km. Nedílnou součástí sportovního programu budou i maratony pro amatérské cyklisty všech věkových kategorií na trasách 100, 70, 50 a 30 kilometrů vedoucí po obou stranách česko-německé hranice,“ popsal Radek Patrák za pořádající Pakli sport klub, z.s.

Předpokládaná je účast více než 150 elitních závodníků z 30 zemí Evropy, včetně aktuálního mistra světa v MTB maratonu Andrease Seewalda z Německa nebo olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého.

Populární Malevil Cup pro amatéry každoročně přivítá na 1500 závodníků. Letošní již 23. ročník nabídne bohatý volně přístupný doprovodný program pro příchozí a diváky. Termín konání UEC mistrovství Evropy v maratonu horských kol 17. – 19. června 2022.

Program:
17. června – oficiální zahájení ME Jablonné v Podještědí
18. června – 23. ročník MTB marathon Malevil Cup kategorie hobby
19. června – UEC MTB MARATHON EUROPEAN CHAMPIONSHIPS
                     vyhlášení Mistrů Evropy kategorie elite a masters pro rok 2022
Připravila Blanka Freiwilligová.

www.malevilcup.cz
www.uec.ch
www.liberecky-kraj.cz

www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/



Archiv