Menu

17. - 19. března Holiday World & Region World

12. 03. 2023

Mezinárodní veletrhy cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD  představí exotické trendy ve světě, unikáty Česka
a připomenou rozpad Československa. Uvedou již po jednatřicáté aktuální trendy cestovatelského oboru. Ve dnech 17. až 19. března se v PVA EXPO PRAHA budou prezentovat atraktivní destinace napříč kontinenty a turistická lákadla
v Česku. Letošní ročník připomene také 30. výročí rozpadu Československa a s ním
i přetrvávající úzké partnerství obou zemí. Bohatý program přinese zajímavosti pro profesionály i pro laické milovníky cestování. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

 
„V duchu třicátého výročí rozdělení Československa na dva samostatné suverénní státy se ponese letošní ročník veletrhu HOLIDAY WORLD. Jeho partnerskou zemí se pro rok 2023 stala naše bratrská země Slovensko, s níž i po třech desetiletích od odloučení udržuje Česko blízký vztah,“ řekla ředitelka veletrhu Janica Ciglianová. V rámci veletrhu budou zastupující národní agentury obou zemí CzechTourism a SLOVAKIA TRAVEL prezentovat na zahajovací tiskové konferenci vzájemnou spolupráci v oblasti cestovního ruchu a představí také nejzajímavější turistické destinace svých regionů.

Ani letos nebudou chybět v Letňanech exotické perly. Po letech se na HOLIDAY WORLD vrací Japonsko a po covidové absenci i Egypt, Jamajka nebo Sasko. Návštěvníci uvidí také expozice z nových resortů Portugalska a Maďarska a nabídku představí několik specialistů z Gruzie nebo tradiční destinace Maroka, Tuniska, Filipín, Indonésie, Thajska či Peru. S nabídkou nejlákavějších amerických turistických lokalit přijede do Letňan Amerika Tours. V rámci doprovodného programu veletrhu si návštěvníci vychutnají kulturní vystoupení indonéských hudebníků nebo exotické Jamajky, prezentovat se budou také hotelbus Pangeo tours, expedice Tatra kolem světa 2 a mnoho dalších.

Veletrh REGION WORLD bude opět událostí s nejkomplexnější přehlídkou turistických trendů a novinek v rámci téměř celé republiky. Letos nabídne ještě větší inspiraci pro všechny typy dovolené, široké portfolio nabídek tuzemských zájezdů i přehledy nejzajímavějších míst v krajích než v loňském roce. Partnerským regionem se pro rok 2023 stal PLZEŇSKÝ KRAJ.







Program pro odborníky i dobrodruhy

I tentokrát bude první den veletrhů vyhrazen odborníkům z cestovního ruchu, pro které organizátoři připravili bohatý program. V pátek 17. března proběhne 12. ročník konference vzdělávací platformy Fórum cestovního ruchu, kterou pořádá agentura CzechTourism. Jeho stěžejním tématem bude udržitelný turismus, a to v ekonomickém, enviromentálním
a sociálním ohledu. Akce se zabývá aktuálními i budoucími
výzvami turismu, které mají či budou mít zásadní vliv pro zahraniční i tuzemské návštěvníky Česka. Ve stejný den se uskuteční také čtvrtý ročník MBM Tourism Prague, a to formou osobních obchodních jednání profesionálů. Již podruhé ve své historii se bude na letňanském výstavišti udělovat také prestižní ocenění Velká cena cestovního ruchu 2022/2023. O vítězství se bude bojovat v kategoriích Nejlepší turistický produkt, Inovativní marketingová komunikace, Nejlepší e-projekt a Nejlepší udržitelný projekt. Jaký kraj byl loni pro Čechy nejpopulárnější? To prozradí slavnostní vyhlášení výsledků ankety Kraj mého srdce, jejímž pořadatelem je redakce portálu Kam v česku ve spolupráci s ABF, a.s. a která se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky. Anketa, v níž je možné hlasovat až do konce února, mapuje míru popularity krajů u široké veřejnosti i u odborníků. Vítězové 11. ročníku si převezmou své ceny během doprovodného programu veletrhů v pátek 17. března.

O víkendu 18. a 19. března proběhne festival KOLEM SVĚTA, který uvede celou řadu cestovatelů a dobrodruhů, fotografů, digitálních nomádů či poutníků. Zájemci si mohou přijít poslechnout dobrodružství z Ugandy, Kanady, Aljašky, Tibetu, Indonésie, Kyrgyzstánu, ale také Norska, Španělska, Madeiry nebo se dozvědět, jak cestovat s dětmi. Vystoupí cestovatelé a fotografové Petr Jan Juračka, Petr Slavík, Miloslav Martan, Viktorka Rys Hlaváčková, Jana Wolfová, Igor Brezovar, Vladimír Váchal, Karel Wolf, Ruda Švaříček, Jan Rendl, Lukáš Zeman, Tereza Tobiášová, Erika Valkovičová a další.

Veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD se také letos konají v souběhu s výstavou obytných automobilů a karavanů FOR CARAVAN a s výstavou lodí a vodních sportů FOR BOAT.
Připravila Lucie Bártová.

www.holidayworld.cz



Archiv