Menu

Máte rádi Chorvatsko? Dojeďte tam třeba na kole!

07. 06. 2020

Mike Saran ujede 1200 kilometrů za pouhých deset dní na silnicích a terénních cestách v České republice, Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku. Do chorvatského Splitu plánuje dorazit v den, kdy bude po vynucené přestávce znovu otevřen hotel Le Meridien LAV, který vlastní od roku 2015. Během své cesty chce kromě zdolávání náročné trasy propagovat krásy Chorvatska a nadaci Sport2Life, kterou založil před dvěma lety s cílem podpořit aktivní a zdravý životní styl dětí a mládeže.  


Sport, pohyb v přírodě a dobrodružné výzvy jako extrémní závod džunglí Eco Challenge nebo výstup na Mont Blanc, to všechno patří k mému životnímu stylu. Kromě toho bych i rád inspiroval ostatní -  k překonávání překážek, aktivnímu životnímu stylu a teď i k cestování do Chorvatska, které jsem si zamiloval už před mnoha lety. Nejen pro jeho nádhernou přírodu a spoustu 'adrenalinových' příležitostí, ale hlavně kvůli pohostinnosti Chorvatů, gastronomii a kulturnímu dědictví země,“ prozrazuje Mike Saran.


Ačkoliv většinu trasy pojede sám, na některých úsecích se k němu přidají i přátelé nebo ambasadoři nadace Sport2Life, jako např. veslař Valent Sinković, fotbalista Stipe Pletikosa nebo děti z klubů, které nadace podporuje.„Myslím, že pro veřejnost a hlavně pro mladé je důležité vidět co nejvíce pozitivních vzorů, které je inspirují do života. Sama to zažívám při svých turnajích a přesvědčila jsem se o tom znovu při LiveScore Cupu na setkáních s dětmi. Mikeovi budeme fandit,“ říká třetí nejlepší tenistka žebříčku WTA a česká ambasadorka nadace Karolína Plíšková.

Partnerem projektu se stalo i Chorvatské turistické sdružení, které chce v průběhu cesty upozorňovat na nejzajímavější chorvatské destinace. Projekt budeme podporovat na našich sociálních sítích, které sledují nadšenci cestování z celého světa. Jedním z deseti pro nás nejvýznamnějších emitivních trhů je právě ten český, ze kterého očekáváme zejména letos mnoho návštěvníků. Věřím, že v České republice i v zemích, kterými bude Mike projíždět, upoutá zároveň pozornost na Chorvatsko, které je v současné době jednou z nejbezpečnějších prázdninových destinací ve Středomoří,“ říká ředitel sdružení Kristjan Staničić.

Celé česko-chorvatské dobrodružství můžete sledovat na oficiálních instagramových profilech Mika Sarana (@mikessaran), nadace Sport2Life (@sport2life_czech) a skrze hashtag #MikeChallenge #Sport2Life #YES.

www.croatia.hr/cs-CZ
www.sport2life.org




Související články


Doprava

American Airlines zahájily pravidelné lety mezi Prahou a Filadelfií

5. května 2018 největší letecká společnost světa American Airlines zahájila pravidelné lety mezi Prahou a Filadelfií.

10. 05. 2018

číst dál


Doprava Z domova

Pěší a cyklistická stezka propojí centrum Ostravy s oblastí Dolních Vítkovic

Stezkou pro cyklisty a pěší by se v budoucnu měla propojit rekreační zóna podél řeky Ostravice s národní kulturní památkou Dolní...

07. 10. 2019

číst dál


Archiv