Menu

Zjednodušení úhrady turistické taxy pro jachtaře v Chorvatsku

17. 04. 2021

 img_2506

Od 1.4.2021 mohou jachtaři v Chorvatsku zaplatit turistickou taxu pouze online 

Po pilotním projektu zavedení možnosti uhrady turistické taxy pro jachtaře online a vzhledem ke skutečnosti, že pandemie Covid-19 stále přetrvává, se Chorvatské národní turistické sdružení, po dohodě s Ministerstvem námořních záležitostí, dopravy a infrastruktury rozhodlo v roce 2021 vybírat turistické taxy pro jachtaře výlučně online - prostřednictvím portálu https://nautika.evisitor.hr/.

Od 4. dubna již nebude možné je hradit v přístavních pobočkách v marinách.

Jednou z výhod tohoto způsobu úhrady, který je v souladu se současnými epidemiologickými doporučeními, je snížení potřeby fyzických návštěv přístavních poboček v marinách.

Nadále zůstává v platnosti v roce 2020 zavedené zvýhodnění placení turistických tax. Jachtaři si mohou vybrat, zda chtějí platit za loď nebo počet osob, podle toho, co je pro ně výhodnější.

I. 
Platba podle délky plavidla (paušální turistická taxa):
plavidlo 7 - 9 metrů
plavidlo 9 - 12 metrů
plavidlo 12 - 15 metrů
plavidlo 15 - 20 metrů
plavidlo nad 20 metrů

Výši turistické taxy najde klient v
CENÍKU.

II.
Platba podle  počtu osob (turistická taxa za přenocování)
Výše turistické taxy závisí na počtu osob, které budou pobývat na plavidle. Na jednu osobu a jedno přenocování tato taxa činí 10 HRK.

Pro informování turistů o aplikaci byl vydán přiložený informační leták, který slouží jako návod pro obsluhu. Leták obsahuje krátké pokyny k obsluze portálu a QR kód, ktorý po naskenovaní přesměruje uživatele na stránku aplikace.  Jachtaři mohou své dotazy a žádosti o další informace zaslat na:
nautika@htz.hr.
Připravilo Chorvatské turistické sdružení.

https://nautika.evisitor.hr/
www.croatia.hr/cs-CZ
www.safestayincroatia.hr/cz

   obrzek12



Archiv