Menu

Jan Herget si oblíbil české svahy

05. 11. 2019

S ředitelem CzechTourism Janem Hergetem se potkávám na tiskové konferenci Asociace horských středisek                     4. listopadu v paláci Orbis.

49682544_10216668438320026_8976894059989696512_n

Pane řediteli, zmínil jste, že za mlada jste nejčastěji lyžoval za našimi hranicemi. Také jste ale prozradil, že jako hlava rodiny teď trávíte zimní dovolenou nejčastěji v Česku. S vaším příkladem se ztotožňuji. Letos se chystáme s tříletou dcerou poprvé na lyže. Jaké jsou výhody zimní dovolené v Česku?
České skiareály jsou pro rodiny atraktivní z mnoha důvodů. Jsou blízko. Tudíž doprava není tak náročná, jako do zahraničí. Další velkou výhodou je cena a speciální rodinné nabídky. Když jede člověk sám, tak se rozdíl mezi šesti sty a tisíci korunami nezdá velký, ale u čtyřčlenné rodiny je už znatelný. Proto jsem velice rád, že česká horská střediska myslí na rodiny a nabízí skipasy pro malé lyžaře zdarma.
Jelikož máte malé děti, doporučil bych vám Tanvaldský špičák, kam jsme také jezdívali, když jsem měl malé děti. Cesta z Prahy vám zabere přibližně hodinu. Nabízí výhodný rodinný skipas, kdy děti do šesti let jezdí zadarmo. Velkou výhodou je blízkost aquaparku. Děti nevydrží lyžovat celý den. Zkrátka sám poznáte, že je důležité mít bohatý doprovodný program, a tato kombinace mi přijde jako optimální varianta.

A kam se na lyže chystáte letos?
Jelikož už mám starší děti, tak se chystáme do Rokytnice nad Jizerou. Celá rodina se těšíme na tamější široké a dlouhé sjezdovky.
S Janem Hergetem hovořil Matouš Kainc, Foto: osobní archiv Jana Hergeta.

www.czechtourism.cz

 



Archiv