Menu

InterContinental Ras Al Khaimah Mina Al Arab Resort & Spa otevírá své brány

08. 03. 2022

IHG Hotels & Resorts, jedna z předních světových společností v oblasti pohostinství, oznámila otevření InterContinental® Ras Al Khaimah Mina Al Arab Resort & Spa, prvního hotelu této luxusní značky v emirátu Ras Al Khaimah. Tento pětihvězdičkový hotel se nachází na třpytivém pobřeží ostrova Hayat, pouhých 45 minut jízdy od mezinárodního letiště v Dubaji, a přináší na Arabský poloostrov životní styl hotelu InterContinental, který v sobě spojuje idylickou atmosféru ostrova s vřelou pohostinností pravé Arábie.

Jeho Excelence Abdul Aziz Abdullah Al Zaabi, předseda představenstva společnosti RAK Properties, řekl: „Jsme potěšeni tímto kvalitativním přírůstkem do naší společnosti, která vlastní velká aktiva ve světě nemovitostí a luxusu. InterContinental Ras Al Khaimah Resort & Spa od IHG, představuje novou přidanou hodnotou pro milovníky přírody, krásy a autenticity. Dodal: "Vždy se snažíme zlepšovat naše podnikání a projekty a dosahovat nejvyšší úrovně luxusu a vynikajících služeb a pro nikoho není tajemstvím, jakého postavení emirát Ras Al Khaimah dosáhl ve světě cestovního ruchu obecně a hotelů a resortů zvláště.“

Haitham Mattar, generální ředitel pro Indii, Blízký východ a Afriku, řekl: Společnost InterContinental Hotels & Resorts je již více než 75 let průkopníkem luxusního cestování do nových destinacích, a tak destinace Ras Al Khaimah nemůže být pro nejlepší resort InterContinental ve své třídě dokonalejší. Mezinárodní pověst Ras Al Khaimah vzrostla a zapsala emirát na mapu světového cestovního ruchu. Jeho zaměření na kulturní dědictví, kulturní a dobrodružné aktivity je pro domácí, ale i zahraniční návštěvníky velmi přitažlivé. Těšíme se, že budeme moci přivítat hosty v tomto vynikajícím zařízení a nabídnout jim jedinečnou pohostinnost, která je pro tento region pověstná.“ 

Design resortu je inspirován třemi původními kmeny emirátu, pouští, horami a mořem, a nabízí 351 pokojů, apartmánů a vil s vlastním bazénem s výhledem na moře, šest restaurací a exkluzivní nabídku Club InterContinental.

Resort se nachází mezi členitým pohořím Al-Hajar a klidnými azurovými vodami Arabského zálivu, je elegantní a zároveň živý a jeho design spojuje moderní vymoženosti s arabskou estetikou, od vzorovaných tkanin až po umělecká díla inspirovaná daným regionem.  

Od pokojů Classic s výhledem na moře až po rodinné vily jsou všechna obydlí orientována na moře a mají diskrétní soukromé balkony a terasy, odkud se otevírají bezstarostná panoramata v modrých barvách, která se dokonale hodí k ranní kávě nebo k večerům stráveným s přáteli, rodinou či blízkými za jantarového soumraku.

Vily typu One-Bedroom Private Pool Villas jsou luxusním útočištěm s vlastním bazénem. Vily o rozloze 150 m² pak poskytují jedinečný prostor pro dokonalý odpočinek s odděleným obývacím pokojem a jídelnou a vlastním bazénem. Dekorace, nábytek a nejnovější technologie pak spoluvytvářejí unikátní prostředí pro odpočinek s pocitem domova.

Prezidentské apartmá je největší ze všech ubytovacích jednotek a poskytuje bezprostřední přístup k šumícímu moři. Apartmá o rozloze 200 m², kde se elegance snoubí se stylem, dokonale vystihuje ostrovní atmosféru celého resortu.

Hosté Club InterContinental pak mohou využívat komplexní služby s vyhrazeným prostorem pro odbavení, přístupem do exkluzivního salonku Club InterContinental Lounge s vlastním bazénem, bohatými snídaněmi à la carte, odpoledními čaji a řadou večerních koktejlů připravených místním barmanem.

V resortu, který je sám o sobě gastronomickou destinací, se nachází také šest zcela nových kulinářských podniků, z nichž každý má svůj vlastní jedinečný příběh.      

Levant & Nar nabízí pochoutky inspirované Levantskou kuchyní v moderním pojetí. Díky otevřené kuchyni je prostor provoněn aromatickým kořením typickým pro tuto část světa. Terasa restaurace je ideálním místem pro poklidné stolování pod širým nebem, posezení u ohně s výhledem na moře. To vše je doplněno víkendovými tématickými osmanskými večery.

Restaurace NoHo, inspirovaná uměleckými ulicemi severního Houstonu v New Yorku, je ideálním místem nejen pro společné stolováni, ale i pro ochutnávku nejnovějších mixovaných nápojů a noční zábavu.

V restauraci ShaSha u se u bazénu servíruje občerstvení pod širým nebem spolu s mraženými koktejly a výhledem na oceán. Je to ideální místo pro relaxaci u šišy a sledování velkolepého západu slunce. ShaSha je rovněž centrem zábavy - promítají se zde filmy, konají se tu hodiny jógy při východu slunce a kurzy salsy.

Ať už se rozhodnete trávit hodiny na bílé písečné pláži s výhledem na královskou modř Arabského zálivu, trávit teplé slunečné dny u nekonečného bazénu, užívat si nejrůznější vodní sporty a nebo využít program aktivit, který resort nabízí - každý si tu najde něco pro sebe, včetně těch nejmenších.

Mladší hosté se mohou vyřádit v zařízeních Planet Trekkers a Teens Club, která jsou vybavena vnitřními i venkovními prostory. Program Planet Trekkers, který je k dispozici pouze ve vybraných resortech InterContinental, nabízí animátorský program, který aktivně zapojuje děti a zlepšuje jejich pohled na svět.

Světlem zaplavený sportovní klub je vybavený nejmodernějším zařízením a je ideálním místem pro cvičení s odděleným fitness studiem, venkovním tenisovým kurtem a také oddělenými saunami pro muže a ženy, kde si můžete po cvičení odpočinout.

Lázně InterContinental, jejichž otevření je naplánováno na duben, jsou plné uklidňujících procedur proti stárnutí a wellness procedur spolu s moderními prostředky na odstranění stresu a oživení smyslů, včetně tradiční turecké lázně Hammam.

V resortu je k dispozici rovněř program Concierge, který je charakteristickým znakem značky InterContinental a který nabízí bohaté znalosti o jedinečných pokladech emirátu Ras Al Khaimah a o tom, jak je nejlépe prozkoumat, a připravuje individuální zážitky pro každého hosta.

Resort také nabízí téměř 1 000 m2 působivých konferenčních prostor, včetně prostorného tanečního sálu o rozloze 360 m2 a dvou velkých zasedacích místností s možností cateringu na míru.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

www.ihgplc.com
https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv